Mustafa Bozbey
Mustafa Dündar

Adana, Ceyhan’ın içme suyu depolarını yeniliyor

PROJE 26.06.2020 - 10:42, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 3385+ kez okundu.
 

Adana, Ceyhan’ın içme suyu depolarını yeniliyor

Ceyhan kanserojen etkili asbestli borulardan kurtuluyor. İlçede eskiyen, işlevini yerine getiremeyen, sağlık ve güvenlik sorunu oluşturan içme suyu depoları yenileniyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Ceyhan’da uzun yıllardır yaşanan su problemine son vermek için mevcut içme suyu şebekesini değiştiriyor. Ceyhanlıların uzun yıllardır yaşadığı içme suyu problemine son vermek için çalışmalarını sürdüren Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), ilçe genelinde toplamda yaklaşık 262 km uzunluğundaki içme suyu projesinin yapımını sürdürüyor. İlçede ayrıca 100 metreküplük yeni su deposu yapıldı ve işlevini yitiren 1000 metreküplük gömme su deposu yenilendi.  Geçmiş dönemde başlatılan ancak yarım bırakılan projenin en kısa sürede tamamlanması için talimat veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ceyhanlıların sağlıklı içme suyuna kavuşmasına büyük önem veriyor. Asbestli borular değiştiriliyor Projenin 67 kilometre uzunluğundaki ilk etabı olan Mevcut İçme Suyu Şebekesi Değişim Projesi’nin 63 kilometresini tamamlayan ASKİ ekipleri, bitirilen yerlerdeki abone bağlantılarını yaparak vatandaşların sağlıklı suya kavuşmasını sağlıyor. Proje kapsamında mevcut asbestli borular, yeni nesil borularla değiştiriliyor. Ceyhan’ın muhtelif sokaklarında bulunan asbestli boruların sürekli arızalanması, fazla miktarda su kaybına neden olması ve kanserojen madde içermesinden dolayı insan sağlığını tehdit etmesi nedeniyle çeşitli çaplarda HDPE ve Duktil boruların döşemesi yapılıyor. Ekonomik ömrünü tamamlayan su depoları yenileniyor İlçede sürdürülen içme suyu şebekesi değişim işinin yanı sıra su depolarına yönelik çalışmalar da gerçekleştiriliyor. Ceyhan Mustafabeyli Mahallesi’ndeki mevcut ayaklı deponun ekonomik ömrünü tamamlaması ve halk sağlığı ile can güvenliğini tehdit eder hale gelmesi üzerine harekete geçen ASKİ, 100 m³ kapasiteli yeni içme suyu deposu inşa etti. Yeni yapılan ayaklı su deposu ile yenilenen içme suyu hattının bağlantılarını da gerçekleştiren ASKİ ekipleri, yaklaşık 2000 aboneye sağlıklı içme suyu ulaştırılmasını sağladı. Aynı zamanda Tatarlı Mahallesi’nde bulunan ve işlevini yerine getiremeyen 1000 m³ kapasiteli gömme depo yenilenerek hijyen koşullarına uygun hale getirildi. Ceyhan'daki su kayıpları son buluyor ASKİ’nin Ceyhan’a yaptığı büyük yatırımların sonucunda hem vatandaşlar sağlıklı ve temiz içme suyuna kavuşmuş olacak hem de eski borular nedeniyle ilçe genelinde yaşanan su kayıpları ortadan kaldırılacak. Sık sık arıza yaşanmasına sebep olan asbestli boruların değiştirilmesiyle birlikte, Ceyhan’da yaşanan su kesintisi problemi de önlenmiş olacak.      
Ceyhan kanserojen etkili asbestli borulardan kurtuluyor. İlçede eskiyen, işlevini yerine getiremeyen, sağlık ve güvenlik sorunu oluşturan içme suyu depoları yenileniyor.
Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Ceyhan’da uzun yıllardır yaşanan su problemine son vermek için mevcut içme suyu şebekesini değiştiriyor. Ceyhanlıların uzun yıllardır yaşadığı içme suyu problemine son vermek için çalışmalarını sürdüren Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), ilçe genelinde toplamda yaklaşık 262 km uzunluğundaki içme suyu projesinin yapımını sürdürüyor. İlçede ayrıca 100 metreküplük yeni su deposu yapıldı ve işlevini yitiren 1000 metreküplük gömme su deposu yenilendi.  Geçmiş dönemde başlatılan ancak yarım bırakılan projenin en kısa sürede tamamlanması için talimat veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ceyhanlıların sağlıklı içme suyuna kavuşmasına büyük önem veriyor.
Asbestli borular değiştiriliyor
Projenin 67 kilometre uzunluğundaki ilk etabı olan Mevcut İçme Suyu Şebekesi Değişim Projesi’nin 63 kilometresini tamamlayan ASKİ ekipleri, bitirilen yerlerdeki abone bağlantılarını yaparak vatandaşların sağlıklı suya kavuşmasını sağlıyor. Proje kapsamında mevcut asbestli borular, yeni nesil borularla değiştiriliyor. Ceyhan’ın muhtelif sokaklarında bulunan asbestli boruların sürekli arızalanması, fazla miktarda su kaybına neden olması ve kanserojen madde içermesinden dolayı insan sağlığını tehdit etmesi nedeniyle çeşitli çaplarda HDPE ve Duktil boruların döşemesi yapılıyor.
Ekonomik ömrünü tamamlayan su depoları yenileniyor
İlçede sürdürülen içme suyu şebekesi değişim işinin yanı sıra su depolarına yönelik çalışmalar da gerçekleştiriliyor. Ceyhan Mustafabeyli Mahallesi’ndeki mevcut ayaklı deponun ekonomik ömrünü tamamlaması ve halk sağlığı ile can güvenliğini tehdit eder hale gelmesi üzerine harekete geçen ASKİ, 100 m³ kapasiteli yeni içme suyu deposu inşa etti. Yeni yapılan ayaklı su deposu ile yenilenen içme suyu hattının bağlantılarını da gerçekleştiren ASKİ ekipleri, yaklaşık 2000 aboneye sağlıklı içme suyu ulaştırılmasını sağladı. Aynı zamanda Tatarlı Mahallesi’nde bulunan ve işlevini yerine getiremeyen 1000 m³ kapasiteli gömme depo yenilenerek hijyen koşullarına uygun hale getirildi.
Ceyhan'daki su kayıpları son buluyor
ASKİ’nin Ceyhan’a yaptığı büyük yatırımların sonucunda hem vatandaşlar sağlıklı ve temiz içme suyuna kavuşmuş olacak hem de eski borular nedeniyle ilçe genelinde yaşanan su kayıpları ortadan kaldırılacak. Sık sık arıza yaşanmasına sebep olan asbestli boruların değiştirilmesiyle birlikte, Ceyhan’da yaşanan su kesintisi problemi de önlenmiş olacak.
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seffafbelediyecilik.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.