Mustafa Bozbey
Mustafa Dündar

Adana'da Yeni Normal’de koronavirüsle mücadeleye devam

08.06.2020 - 14:27, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2734+ kez okundu.
 

Adana'da Yeni Normal’de koronavirüsle mücadeleye devam

Yeni Normal’de Büyükşehir Gündüz Bakımevi ve metroda dezenfekte çalışması gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi, koronavirüsle mücadeleyi “Yeni Normal” dönemde de aksatmadan sürdürüyor.

Koronavirüs tehdidinin başladığı ilk günden itibaren virüsün yayılımını en alt seviyede tutmak için tüm ekiplerini seferber eden Adana Büyükşehir Belediyesi, kontrollü normal hayata geçiş döneminde de çalışmalarına devam ederek tedbiri elden bırakmıyor. Adana Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde bulunan gündüz bakımevi ve metro ile metro istasyonlarında dezenfekte ve temizlik çalışması gerçekleştirdi. Koronavirüsle mücadele kapsamında kapanan anaokulları, kreşler ve gündüz bakımevleri, yeni normalleşme dönemine geçilmesiyle 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile kapılarını açtı. Bu kapsamda harekete geçen Adana Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde bulunan gündüz bakımevinde temizlik ve dezenfekte işlemi gerçekleştirerek tedbirleri en üst seviyeye çıkardı. Alınan tedbirler kapsamında sınıflarda öğrenci kapasitesi yüzde elli oranında düşürüldü. Gün içerisinde ziyaretçi yasağı getirilen gündüz bakımevinde, mesai saatinden itibaren personele dışarı çıkma yasağı getirilirken, personel ve çocuklar dışarıdan bakımevine geldikleri anda kıyafetleri değiştirilerek yeni kıyafetlerini giyiyor. Özellikle temas yoğunluğunun yüksek olduğu alanlar ilaçlanırken, oyuncaklar, masa ve sandalyeler deterjanlı sularla silindi. Maske ihtiyacı Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan gündüz bakımevinde her hafta geniş kapsamlı dezenfektan ve temizlik çalışması gerçekleştiriliyor. 15 Temmuz -15 Ağustos tarihlerinde ön kayıtlara başlayacak olan gündüz bakımevinde kurum personeline öncelik verilecek olup, yeni eğitim öğretim yılı 31 Ağustos 2020 tarihinde başlayacak. Metroda dezenfekte Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri metro ve metro istasyonlarında da dezenfekte ve temizlik yaptı. Temasın yoğun olduğu metro istasyonundaki yürüyen merdivenler, turnikeler, asansörler ile vagonlar baştan aşağı temizlenip dezenfekte edildi. Ortak alanlarda temizliğe ve hijyene en üst düzeyde dikkat gösterdiklerini söyleyen ekipler, vatandaşların da sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımına özen göstererek hem kendilerini hem de sevdiklerini korumaları gerektiğini söyledi.    
Yeni Normal’de Büyükşehir Gündüz Bakımevi ve metroda dezenfekte çalışması gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi, koronavirüsle mücadeleyi “Yeni Normal” dönemde de aksatmadan sürdürüyor.

Koronavirüs tehdidinin başladığı ilk günden itibaren virüsün yayılımını en alt seviyede tutmak için tüm ekiplerini seferber eden Adana Büyükşehir Belediyesi, kontrollü normal hayata geçiş döneminde de çalışmalarına devam ederek tedbiri elden bırakmıyor. Adana Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde bulunan gündüz bakımevi ve metro ile metro istasyonlarında dezenfekte ve temizlik çalışması gerçekleştirdi. Koronavirüsle mücadele kapsamında kapanan anaokulları, kreşler ve gündüz bakımevleri, yeni normalleşme dönemine geçilmesiyle 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile kapılarını açtı. Bu kapsamda harekete geçen Adana Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde bulunan gündüz bakımevinde temizlik ve dezenfekte işlemi gerçekleştirerek tedbirleri en üst seviyeye çıkardı. Alınan tedbirler kapsamında sınıflarda öğrenci kapasitesi yüzde elli oranında düşürüldü. Gün içerisinde ziyaretçi yasağı getirilen gündüz bakımevinde, mesai saatinden itibaren personele dışarı çıkma yasağı getirilirken, personel ve çocuklar dışarıdan bakımevine geldikleri anda kıyafetleri değiştirilerek yeni kıyafetlerini giyiyor. Özellikle temas yoğunluğunun yüksek olduğu alanlar ilaçlanırken, oyuncaklar, masa ve sandalyeler deterjanlı sularla silindi. Maske ihtiyacı Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan gündüz bakımevinde her hafta geniş kapsamlı dezenfektan ve temizlik çalışması gerçekleştiriliyor. 15 Temmuz -15 Ağustos tarihlerinde ön kayıtlara başlayacak olan gündüz bakımevinde kurum personeline öncelik verilecek olup, yeni eğitim öğretim yılı 31 Ağustos 2020 tarihinde başlayacak.

Metroda dezenfekte

Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri metro ve metro istasyonlarında da dezenfekte ve temizlik yaptı. Temasın yoğun olduğu metro istasyonundaki yürüyen merdivenler, turnikeler, asansörler ile vagonlar baştan aşağı temizlenip dezenfekte edildi. Ortak alanlarda temizliğe ve hijyene en üst düzeyde dikkat gösterdiklerini söyleyen ekipler, vatandaşların da sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımına özen göstererek hem kendilerini hem de sevdiklerini korumaları gerektiğini söyledi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seffafbelediyecilik.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.