Ağaçların sağlığı için önlemler alınıyor

GÜNDEM 28.09.2020 - 14:04, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2913+ kez okundu.

Ağaçların sağlığı için önlemler alınıyor

Hatay’ın tüm ilçelerinde gerçekleştirdiği çalışmalarla vatandaşların takdirini kazanan Hatay Büyükşehir Belediyesi, bahar aylarının gelmesiyle il genelinde ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığına bağlı ekipler, palmiye ve hurma (phoenix) ağaçlarının gövdelerinde çoğalarak ölümcül zararlar veren palmiye kırmızı böceğine karşı biyolojik mücadele başlattı. Ölümcül derecede tehdit oluşturan zararlıya karşı uzman ve eğitimli personellerin gözetiminde mücadele eden HBB ekipleri, ağaçlara insektisit enjekte ederek koruma altına alıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen palmiye kırmızı böceği (Rhynchophorus ferrugineus) karantina mücadelesi kapsamında olan Hatay’da koordineli çalışmalar gerçekleştiren HBB ekipleri, kentteki yeşil alanların varlığını koruyup sürdürmek için çaba harcamaya devam ettiklerini belirtti.