Akçay-Orjan Ulaşım Sorunu Çözüldü

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.06.2019 - 20:48, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2597+ kez okundu.

Akçay-Orjan Ulaşım Sorunu Çözüldü

Edremit’in Akçay Mahallesi ile Burhaniye’nin sahil kesiminde komşu olan Burhaniye’nin Orjan bölgesi arasında yaşanan ulaşım sorunu CHP’li Büyükşehir Meclis Üyeleri Davut Çengel, Tümdeniz Çelebi, Ayhan Halil tarafından Büyükşehir Meclis gündemine taşınınca hızlı bir şekilde çözüme kavuştu. Burhaniye sınırları içerisinde yer alan Orjan, İmko, Haberkent gibi sahil sitelerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, Edremit- Akçay istikameti üzerinden tek bir otobüsle sağlamaya çalıştığı ulaşımda yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte yetersizlik yaşanmaya başlandı. Yaşanan sorunların üstüne otobüsün bozulmasıyla birlikte 20 gün boyunca seferlerin aksaması, bölgede yaşayan vatandaşları zor durumda bıraktı. Bunun üzerine harekete geçen CHP’li Büyükşehir Meclis Üyeleri Davut Çengel, Tümdeniz Çelebi, Ayhan Halil meclis gündemine bir önerge sundular. Sundukları önergede “Büyükşehir Belediyemize ait bir otobüs Orjan’dan kalkarak Akçay üzerinden Edremit’e gitmektedir. Aynı otobüs bir süre bekleyip tekrar Akçay üzerinden Orjan’a ulaşmaktadır. Bu işlem günde 3 defa tekrarlanmaktadır. Bir tek otobüsle yapılan seferler özellikle yaz aylarında artan nüfus nedeniyle yetersiz kalmaktadır. Ancak zaten yetersiz olan bu otobüs 20 gündür bozuk olduğu için seferler de durmuştur. Ne zaman seferlerin başlayacağı ise henüz belli değildir. Bölgede oturan vatandaşlarımız çoğunlukla emekli oldukları için büyük zorluk yaşamaktadırlar. Yaz aylarında Orjan Tatil Sitesi – Akçay – Edremit arasında sefer yapan mevcut otobüsün tamir edilmesini, ilave bir otobüs daha sefere alınarak halkımızın ulaşım konusundaki probleminin çözümü konusunu arz ederiz” ifadelerine yer verildi. Sunulan önerge üzerine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı’na talimat verildi. Akçay ve Orjan arasında karşılıklı otobüs seferleri yeniden başlatıldı.