Aksu'da camiler ibadete hazırlanıyor

27.05.2020 - 16:43, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 3555+ kez okundu.
 

Aksu'da camiler ibadete hazırlanıyor

Koronavirüs salgını kapsamında ibadete kapatılan camiler 29 Mayıs Cuma günü ibadete açılacak. Aksu Belediyesi ilçedeki camilerde dezenfektan çalışması başlattı.

Yaşanan pandemi sürecinde uzun zamandır ibadete kapalı olan camilerde 29 Mayıstan itibaren Bilim Kurulunun belirlediği kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarında ibadet yapılabilecek. Bir süre camilerde sadece öğlen ve ikindi vakitlerinde cemaatle namaz kılınabilecek. Cuma namazları ise cami avlusunda ya da belirlenen okul bahçelerinde kılınacak. Aksu Belediyesi bu konuda gerekli hijyen çalışmalarına başladı. Temizlik İşleri Müdürlüğü cami içlerinde, avlularda, belirlenen okul ve fuar alanı bahçesinde cemaatin daha sağlıklı ibadet edebilmesi için dezenfektan çalışması yapıyor. Aksu Müftülüğü ise cuma namazlarında uyulması gereken kurallar konusunda vatandaşları uyardı. Müftülük; abdestlerin evde alınması gerektiğini, namaza maske ile gelineceğini, herkesin kendi özel seccadesini yanında getirmesi gerektiğini, sosyal mesafeye uyulmasını, tokalaşma ya da musafaha yapılmayacağını, hastaların namaza kesinlikle gelmemesini istedi. Aksu'da cuma namazları nerde kılınacak? 29 Mayıs’ta Cuma namazıyla yeniden ibadete açılacak olan camilerimiz için yeni bir düzenleme yapıldı. Cuma namazını kılmak isteyen Aksu merkezdeki vatandaşlar Macun Kapalı Pazar yerinde, Çalkaya 75 Yıl İlköğretim Okulu Bahçesinde, Pınarlı Anfaş Fuar Merkezi bahçesinde ve Güzelyurt Celal Sönmez İlköğretim Okulu bahçesinde namazlarını kılabilecek. Bunların dışında 51 mahalledeki camilerin avlusunda cuma namazı kılınabilecek. Aksu Belediyesi namaz için tedbirlerini aldı. Cuma namazına gelecek olan vatandaşlar için tek giriş ve çıkış yeri belirlenecek, girişlerde belediye tarafından dezenfektan, seccade ve maske verilecek. Çıkışlarda ise kolonya ve şekerleme dağıtılacak. Namaza gelen vatandaşların abdestini evde almaları, yanlarında hasır, karton kağıt, gazete gibi seccade altına serecek herhangi bir örtü getirmemeleri gerekiyor. Belediye sosyal mesafenin sağlanması için de gerekli çalışmaları yapıyor.  
Koronavirüs salgını kapsamında ibadete kapatılan camiler 29 Mayıs Cuma günü ibadete açılacak. Aksu Belediyesi ilçedeki camilerde dezenfektan çalışması başlattı.
Yaşanan pandemi sürecinde uzun zamandır ibadete kapalı olan camilerde 29 Mayıstan itibaren Bilim Kurulunun belirlediği kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarında ibadet yapılabilecek. Bir süre camilerde sadece öğlen ve ikindi vakitlerinde cemaatle namaz kılınabilecek. Cuma namazları ise cami avlusunda ya da belirlenen okul bahçelerinde kılınacak. Aksu Belediyesi bu konuda gerekli hijyen çalışmalarına başladı. Temizlik İşleri Müdürlüğü cami içlerinde, avlularda, belirlenen okul ve fuar alanı bahçesinde cemaatin daha sağlıklı ibadet edebilmesi için dezenfektan çalışması yapıyor. Aksu Müftülüğü ise cuma namazlarında uyulması gereken kurallar konusunda vatandaşları uyardı. Müftülük; abdestlerin evde alınması gerektiğini, namaza maske ile gelineceğini, herkesin kendi özel seccadesini yanında getirmesi gerektiğini, sosyal mesafeye uyulmasını, tokalaşma ya da musafaha yapılmayacağını, hastaların namaza kesinlikle gelmemesini istedi.
Aksu'da cuma namazları nerde kılınacak?
29 Mayıs’ta Cuma namazıyla yeniden ibadete açılacak olan camilerimiz için yeni bir düzenleme yapıldı. Cuma namazını kılmak isteyen Aksu merkezdeki vatandaşlar Macun Kapalı Pazar yerinde, Çalkaya 75 Yıl İlköğretim Okulu Bahçesinde, Pınarlı Anfaş Fuar Merkezi bahçesinde ve Güzelyurt Celal Sönmez İlköğretim Okulu bahçesinde namazlarını kılabilecek.
Bunların dışında 51 mahalledeki camilerin avlusunda cuma namazı kılınabilecek. Aksu Belediyesi namaz için tedbirlerini aldı. Cuma namazına gelecek olan vatandaşlar için tek giriş ve çıkış yeri belirlenecek, girişlerde belediye tarafından dezenfektan, seccade ve maske verilecek. Çıkışlarda ise kolonya ve şekerleme dağıtılacak. Namaza gelen vatandaşların abdestini evde almaları, yanlarında hasır, karton kağıt, gazete gibi seccade altına serecek herhangi bir örtü getirmemeleri gerekiyor. Belediye sosyal mesafenin sağlanması için de gerekli çalışmaları yapıyor.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seffafbelediyecilik.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.