Başkan Altay: Aladağ Yolu turizm yolu haline geliyor

TURİZM 16.10.2020 - 14:38, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:10 1134+ kez okundu.

Başkan Altay: Aladağ Yolu turizm yolu haline geliyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Derbent’te esnafla ve vatandaşlarla bir araya gelerek Aladağ Kayak Merkezi yolunda devam çalışmaları inceledi. Derbent’e bugüne kadar 35 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Altay, “Aladağ’a giden yolu adeta bir turizm yolu haline çeviriyoruz. 9 metre genişliğindeki yola 16 bin ton asfalt kullanarak burayı kışın gelen ziyaretçilerimize hazır hale getiriyoruz. İnşallah Derbent Aladağ Kayak Merkezi hem Konyalıların hem bölgenin hizmetine sunulacak.” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçe programları kapsamında Derbent’te incelemelerde bulunarak vatandaşlarla görüştü. Derbent’te ilk olarak ilçe esnafını ziyaret eden Başkan Altay, esnafa hayırlı işler diledikten sonra, bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet etti. Ardından AK Parti İlçe Teşkilatı’nda partililerle bir araya gelen Başkan Altay, Derbent Belediyesi’ni de ziyaret ederek Belediye Başkanı Hüseyin Ayten ile görüştü. Aladağ Kayak Merkezi yolunu inceledi Başkan Altay, son olarak Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Aladağ Kayak Merkezi yol çalışmalarında incelemeler gerçekleştirdi. Başkan Altay, burada yaptığı açıklamada, ilçelerde yoğun tempoda çalıştıklarını söyledi. Derbent’e bugüne kadar 35 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Altay, “Şu anda Aladağ’a giden yolu adeta bir turizm yolu haline çeviriyoruz. 9 metre genişliğindeki yola 16 bin ton asfalt kullanarak burayı kışın gelen ziyaretçilerimize hazır hale getiriyoruz. İnşallah Derbent Aladağ Kayak Merkezi hem Konyalıların hem bölgenin hizmetine sunulacak. Belediye başkanımızla ve ilçe başkanımızla uyum içinde çalışıyoruz. Bir taraftan sulama tesislerin yapılması, tarımsal destekler, göletler, şehir konakları yaparken bir taraftan da alt yapı eksiklerini gideriyoruz. Aladağ yolunun tamamlanması ile inşallah bu yıl Derbent’e verdiğimiz sözleri yerine getirmiş olacağız. İlçemize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı. Başkan Altay'a teşekkür etti Derbent Belediye Başkanı Hüseyin Ayten de, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a çok teşekkür ediyoruz. Aladağ inşallah Konya’nın ve bölgenin kayak merkezi haline gelecek. Asfalt ve yol meselesi en önemli sorunlardan biriydi. Büyükşehir Belediyemiz her zaman yanımızda oldu.” diye konuştu.

Aladağ Kayak Merkezi yolunu inceledi

Başkan Altay'a teşekkür etti