Başkan Ataç'tan Ali İsmail Korkmaz mesajı

10.07.2020 - 10:32, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 1996+ kez okundu.

Başkan Ataç'tan Ali İsmail Korkmaz mesajı

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Gezi Parkı olayları sırasında darp edilmesi sonucunda yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın 7 ölüm yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Ali İsmail Korkmaz’ın 7 ölüm yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, nefrete karşı hep birlikte sevgi ile birlik olunması gerektiğini kaydetti. Başkan Ataç mesajında şu ifadeleri kullandı: “Eskişehir’in evladı Ali İsmail Korkmaz, henüz 19 yaşında gencecik bir fidandı. Ne yazık ki, Gezi Parkı olaylarında darp edildikten sonra hastanede 38 gün yaşam savaşı verdi ve 10 Temmuz 2013 tarihinde yaşamını yitirdi. Ülkemiz aynı günlerde özgür bir dünya için düşüncelerini dile getiren pek çok gencimizin acısını yaşadı. Pırıl pırıl çocuklarımız benzer şekillerde hayatlarını kaybetti. O karanlık günlerde, Eskişehir’deki her anne – baba, Ali İsmail Korkmaz’ın acısını kendi evladını kaybetmişçesine yaşadı. Demokrasi, barış ve kardeşliğin kenti Eskişehir, farklılıklarımızı bir kenara bırakarak zulme ve nefret diline karşı kenetlenmemiz gerektiğini, kimsenin barış ve kardeşliğimizi bozmasına izin vermeyeceğimizi gösterdi. Ali İsmail Korkmaz’ın aramızdan ayrılışının 7 yıl dönümünde, özgür düşüncenin hakim olduğu bir gelecek için çıktıkları yolda yaşamını yitiren tüm gençlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, değerli ailelerine ve halkımıza başsağlığı diliyorum.”