Başkan Ergün büyükşehir hizmetlerini anlattı

13.10.2020 - 11:27, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:10 2073+ kez okundu.

Başkan Ergün büyükşehir hizmetlerini anlattı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa TV’de katıldığı canlı yayında Büyükşehir Belediyesinin mezarlık hizmetlerinden Soma Bölgesel Isıtma Sistemlerine, Salihli Beton ve Büz Fabrikası’ndan Manisa Prime projesine kadar çalışmalar hakkında önemli bilgiler verdi.

Manisa TV’de ‘Kent ve Başkan’ adlı programa canlı yayın konuğu olarak katılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını anlattı. Manisa’da mezarlık ve cenaze hizmetleri memnuniyet oranının oldukça yüksek olduğunu belirten Başkan Ergün, “İlimiz genelinde merkez mezarlıkları ile Manisa genelindeki 1089 mahallemizde mevcut toplam 2010 adet mezarlığın Mart ayından bu yana hepsinin temizliği tamamlandı. Şuan 2. etap temizlikler tekrar devam ediyor. Bakım, onarım, temizlik ve çevre duvar örme çalışmalarımızı ekiplerimiz aralıksız sürdürüyor. Bunun yanında gelen taleplere göre bakım onarım çalışmalarımız da devam etmekte. Ölüsüne saygısı olmayanın dirisine de saygısı olmaz anlayışıyla bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Daha da iyi noktalara getireceğiz” dedi. BIS Abone Sayısı 12 Bin 500’e Ulaştı Manisa’nın büyükşehir olduğu dönemde Soma bölgesel ısıtma sistemlerinin dönemin Soma Belediyesi tarafından başlatılmış bir sistem olduğunu anlatan Başkan Ergün, “236 abonesi olan bir işletmeydi. Bu, yasa gereği Büyükşehir’e devredildi. Yaklaşık 1-1,5 sene kadar sonra bu sistemi alabildik. Geldiğimiz noktada 200 milyon liranın üzerinde yatırım yaparak, 236 aboneyle devraldığımız sistemde yaklaşık 12 bin 500 aboneye ulaştık. 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu’nun Geçici 8. Maddesi’ne göre Soma Termik Santrali gerekli şartları yerine getiremediği için kapatılmıştı. Bununla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı nezdinde girişimlerimiz olmuştu. Geldiğimiz noktada santralin çalışmaya devam etmesi için geçici faaliyet belgesini aldık. 12 bin 500 aboneyi 25-30 bine çıkarmamız için en az 200 milyon lira daha yatırım yapmamız gerekiyor. Yeni esanjör tasarrufu getirdik. Cihaz bağlantı ücretlerinde de yüzde 40’lara varan indirim yaparak, hemşerilerimize önemli kolaylık sağladık. Bu indirimle birlikte 156 vatandaşımız sisteme dahil oldu ve bu sayı sürekli artıyor. En az 1000-1500 vatandaşımız daha bu yıl bu sisteme dahil olur” diye konuştu. Beton Fabrikasının Kapasitesi Yüzde 100 Arttı Salihli’de kurulan beton ve büz fabrikası ile ilgili de önemli açıklamalar yapan Başkan Ergün, “Sadece Gördes’in Güneşli Mahallesi’ne döşenecek olan altyapı malzemelerinin tamamını Salihli’deki fabrikamızda ürettik. 15 milyon liranın üzerinde yatırımla kendi taşımızı, kendi bordürümüzü, kendi altyapı borularımızı üretelim düşüncesiyle Salihli’de beton, kilit parke ve büz fabrikasını kurduk. Fabrikamız günlük yaklaşık 2 bin 500 metrekare sadece taş üretimi yapıyordu. Diğer üretilen kalemler haricinde. Alaşehir ilçemize bağlı Kavaklıdere ve Yeşilyurt Mahallesi’ndeki çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Yalnızca bu iki mahalleye 500 bin metrekare taş ihtiyacı doğdu. Bu üretim kapasitemizi arttırmak amacıyla 3,5 milyon liralık yatırımla ikinci bir makinenin kurulumunu gerçekleştirdik. Böylece orada hem istihdamı hem de üretimi arttırmış olduk. Makinenin kurulması ile birlikte 2 bin 500 metrekare üretim kapasitesini de 5000 metrekareye çıkardık. Kamu kaynaklarının etkin kullanılması amacıyla hayata geçirdiğimiz fabrika hem buna hem üretime hem de istihdama katkı sağlıyor. Bir anlamda bir taşla iki kuş vurmuş olduk ve Manisalıların parası kasadan çıkmamış oldu” ifadelerini kullandı. Manisa Prime İçin Tarih Verdi Manisa Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının da içerisinde yer aldığı Manisa Prime projesine de değinen Başkan Ergün, şunları söyledi: “Manisa’da bugüne kadar yaptığımız ne kadar büyük ihale yaptıysak, hep itiraz ve mahkeme süreci yaşadık. Bu, Manisa Prime projesinde de böyle oldu. Prestij projelerimizden bir tanesi olan, içerisinde 5 yıldızlı otel, AVM ve Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası bulunan Manisa Prime projemizde çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor. Yaklaşık 230-300 arası personel ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yayınladığı “Şantiyelerde Covid-19 Tedbirleri” genelgesine uygun olarak gerekli önlemler alınarak imalatlar devam ediyor. 2021 yılı başında inşallah Belediye binasını, 2021 yılı ikinci yarısında da AVM ve 220 odalı ve 5 yıldızlı oteli tamamlamayı hedefliyoruz. Tabi çok detay var. Otelin adını koymak zorundasınız. Çünkü diyelim ki ‘A’ firması adını koydu. Onların belli standartları var. Hepsinin kendine göre kriterleri var. En kısa sürede onu çözeceğiz. Önümüzdeki hafta Büyükşehir Meclisi’ne de konuyu getireceğiz. Manisa’ya güzel bir eseri kazandırma düşüncesindeyiz. MASKİ Genel Müdürlüğümüzün de orada kanal çalışmaları tamamlandı. Yağmur suyu hattı çalışmaları devam ediyor.”

BIS Abone Sayısı 12 Bin 500’e Ulaştı

Beton Fabrikasının Kapasitesi Yüzde 100 Arttı