Başkan Gürkan: Malatyaspor sevdalılarıyız

SPOR 11.08.2020 - 14:50, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2667+ kez okundu.

Başkan Gürkan: Malatyaspor sevdalılarıyız

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeni Malatyaspor ile ilgili gelişmeler hakkında basın mensupları ile bir araya gelerek, değerlendirmelerde bulundu.

Ramada Otelde düzenlenen basın toplantısına Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile basın mensupları katıldı. Son günlerde gündemde yer alan Yeni Malatyaspor ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Konumuz Malatyaspor, Malatyaspor olunca Malatya’da yaşayan ve Malatya’da yaşamayan tüm Malatyalıların ve Malatya’yı seven tüm sempatizanlar bu konuya çok önem verirler. Bizler de Malatyalı olarak, Malatyaspor’un sevdalılarıyız. Malatyaspor’un başarısı bizleri onurlandırır, gururlandırır. Bütün Malatyalıları onurlandırır ve gururlandırır. Biz Malatyaspor’un sürekli başarılı olmasını isteriz. Malatyaspor’un düşme sürecindeki yaşadıkları ve daha sonra Belediyespor ile başlayan Yeni Malatyaspor süreci o aşamaların sonucunda Süper Ligde olan bir Malatyaspor. Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, 6 yıllık süre içerisinde güzel hizmetler yapmıştır. Ama son sürece geldiğimizde özellikle geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında hatalar zinciri birbirinin ardına geldi. Teknik heyetin değişmesi, tekrar değişmesi, futbolcuların satılmış olması, var olan futbolculardaki sahaya çıkmaya eğilimi şeklindeki disiplinsizliğin olması ve yönetimin yaptırım noktasında burada zayıf kalması ve bunun sonucu olarak Malatyaspor’umuzun ligden düşmesi ile sonuçlandı. Biz özellikle ikinci yarıda bu süreci acaba kurtarabilir miyiz düşüncesi ile belediye başkanlarımız ile Yeni Malatyaspor Başkanı ve yönetimiyle çok yakın temas içerisindeydik. Yaptığımız görüşmelerde o dönemde Malatya kamuoyunda mevcut yönetimin bir an evvel istifa etmesi istenirken, biz bulunduğumuz sorumluluk ve mevkiinin gereği dedik ki, ‘dere geçerken at değiştirilmez’ ve bütün bu anlamda olan şimşekleri de üzerimize çektik ve sonuçta o şimşekleri üzerimize atanlar haklı çıktılar. Bizim de ikinci bir alternatifimiz yoktu. O dönemde yönetimin istifa etmesi takımda başka şeyler olabilir ve bu arada tekrar sorumluluğu bize iade edebilirlerdi. Burada Malatya’da belli bir grup var. Basın mensupları bunu biliyorlar. Yani başarısızlıktan mutluluk duyabilecek insanlar. Ama bütün bunlara rağmen bizler dedik ki; maddi ve manevi olarak Malatyaspor’umuzun yanındayız. Her konuda destekledik. Taraftarların deplasmana gitmesinden, bizim teknik heyeti ve futbolcuların antrenman ziyaretleri, İstanbul’da yapmış olduğumuz ziyaretler ile bu süreci düzeltmek için elimizden geleni yaptık. Ama sonuç olarak Malatyaspor kümeden düşme durumunda kaldı. Yani yapılamayacak ne kadar hatalar var ise, bütün hatalar sanki nispetmiş gibi yapıldı ve sonuç Malatyaspor’un ligde düşmesi oldu.” dedi.