Başkan Kılınç koronavirüs denetiminde

04.09.2020 - 15:10, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2768+ kez okundu.

Başkan Kılınç koronavirüs denetiminde

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Vali Mahmut Çuhadar ve il protokolüyle beraber Covid-19 denetimine çıkarak, kurallara uymayan vatandaşları uyardı.

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen koronavirüs denetimleri kapsamında Vali Mahmut Çuhadar, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz ve Adıyaman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay ile birlikte sahaya inerek denetim gerçekleştirdi. Şehir merkezindeki işyerlerine tek tek girerek esnafa koronavirüs tedbirlerini hatırlatan il protokolü, maske takmayan ve sosyal mesafeye uymayan vatandaşları da uyardı. Denetimler esnasında kısa bir değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Kılınç, zabıta, emniyet, jandarma, tarım ve sağlık müdürlüğünden oluşan ekiplerin sahada denetimleri sürdürdüğünü belirterek, “Bilindiği gibi dünyada 25 milyonu aşkın insanı etkileyen ve 1 milyona yakın insanında hayatını kaybetmesine sebep olan koronavirüs vakaları son günlerde artış göstermekte. Ülkemiz, bölgemiz ve hatta ilimizde de artışların gözlendiği vakalardan dolayı bugün ülke genelinde bir denetim gerçekleştiriliyor. Biz de bu denetimler kapsamında vatandaşlarımızla bir araya gelerek tedbirleri yeniden hatırlatıp, kurallara uymayanları uyarıyoruz. Sık sık çeşitli yollarla yaptığımız uyarıları bir kez daha yinelemek istiyorum. Koronavirüse karşı tek silahımız maske, sosyal mesafe ve kişisel hijyendir. Maalesef bunların dışında başka bir silahımız şu an yok. Bu kurallara mutlaka dikkat etmeliyiz. Ancak bu duyarlılık için sadece devletin getireceği kısıtlamalar yetmez, vatandaşımız da hassasiyet göstermeli. Bugün yaptığımız denetimlerde vatandaşlarımızın genel anlamda maske kuralına uyduklarını gördük ancak ihlallerde yok değildi. İnşallah biraz daha sabır ve gayretle bu musibetten en kısa sürede kurtuluruz” diye konuştu.