Başkan Koştu: "Esnafına sahip çık”

GÜNDEM 16.10.2020 - 14:29, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:10 2483+ kez okundu.

Başkan Koştu: "Esnafına sahip çık”

Unesco Dünya Mirası Bergama’nın merkezinde bulunan ve ilçede yaşayan sakinler dışında da yerli ve yabancı turistleri ağırlayan Bergama Arastası modern hayata inat ayakta kalmaya çalışırken bu günlerde Dünya’yı etkisi altına alan Pandemi nedeniyle de bir hayli zor günler geçirmeye başladı. Başkan Koştu, “Vakit yerel esnafımız için birlik olma vaktidir” dedi. 14. ve 15. yüzyıldan itibaren Bergama’da alışverişin merkezi olan tarihi Bergama Arastası içerisinde bulunan esnaflar zanaatlarına adeta bir nakış gibi çarşı ruhuna da işleyerek hizmet vermeye, tarihi havayı alışverişle buluşturmaya devam ediyor. Çeşitli meslek gruplarının yer aldığı çarşıda çizmeciler, pabuççular, manifaturacılar, saraçlar ve zahireciler başta olmak üzere gıda işletmeleri de yer alıyor. Yüzyıllar boyunca ticarete ve zanaata hizmet veren Bergama Arastası esnafı ilçe sakinleri ve ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerden umutlu. Tarihi Arasta Çarşısı'nın bir diğer önemli noktası ise; kaybolmaya yüz tutan mesleklerin yine bu çarşıda yaşatılıyor olması. Nalburlar, sepetçiler, kalaycılar, saraçlar bu değerlerden sadece birkaçı olarak dikkat çekiyor. Zanaatın yüzyıllardan beri merkezi olan Arasta’da esnaflar adeta dededen toruna ilk günkü gibi sabahın erken saatlerinde anahtarlarını besmeleyle çeviriyorlar. Başkan Koştu: "Vakit yerel esnafımız için birlik olma vaktidir" Tarihi Bergama Arasta Çarşısı’nın yaşayan bir değer olduğunun altını çizen Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu “İyi ve kötü günde yanımızda olan selamımızı eksik etmediğimiz, kimi zaman da çocuğumuzu hayatı öğrensin diye çırak olarak verdiğimiz, bazen de ‘üzerimde yok’ deyip ücretini sonradan ödediğimiz değerli esnaflarımız için şimdi vefa zamanıdır. Tarihle iç içe yaşayan ve adeta bir açık hava müzesi olan kentimizde bulunan Arastamız çevresinde bulunan hamam, cami, hanlar ve bedestenlerle de alışveriş dışında da hoşça vakit geçirebileceğimiz bir merkezdir. Vatandaşlarımızın ve şehrimize gelecek misafirlerimizin alışverişlerini gönül rahatlığı ile yapacakları bu yaşayan çarşıya herkesi davet ediyorum” dedi.

Başkan Koştu: "Vakit yerel esnafımız için birlik olma vaktidir"