Başkan Seçer, kültür ve sanatta emin adımlarla ilerliyor

KÜLTÜR 16.06.2020 - 09:58, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2182+ kez okundu.

Başkan Seçer, kültür ve sanatta emin adımlarla ilerliyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kültür ve sanat alanındaki vizyonu, belediye kadrolarında da etkisini gösteriyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nı MDOB eski Müdürü ve Sanat Yönetmeni Bengi İspir Özdülger devralmıştı. Başkan Seçer, Şehir Tiyatroları ve Sinema Şube Müdürlüğü’nü ise yine bir sanatçıya, Murat Atak’a emanet etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’i kültür ve sanatta Avrupa’nın sayılı kentlerinden birisi haline getirme yolunda emin adımlarla ilerliyor. Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nı devralan Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) eski Müdürü ve Sanat Yönetmeni Bengi İspir Özdülger’in ardından Şehir Tiyatroları ve Sinema Şube Müdürlüğü’nü de usta rejisör Murat Atak’a emanet etti. Daire Başkanı Özdülger ve Murat Atak, ilerleyen süreçte yapılacak çalışmalardan söz edip, Büyükşehir Belediyesi’ne ait salon ve sahnelerin fiziki koşulları üzerine fikir paylaşımında bulundu. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, sezon başlangıcında büyük sürprizlere hazırlanıyor. Başkan Seçer, “İnanıyorum ki Mersin bir sanat kenti olacak” demişti Başkan Vahap Seçer, en çok destek vereceği alanların başında kültür ve sanatın geldiğini belirterek,  “Kültürel ve sanatsal etkinlikleri çok önemsiyorum. Çünkü bu etkinliklerin yoğun olması, o kentteki sevgi, barış, kardeşlik ve birliktelik duygularının artmasını sağlar. İnanıyorum ki Mersin bir sanat kenti olacak. Bundan dolayı, kültür ve sanat en çok destek olacağım alanların başında yer almaktadır” ifadelerini kullanmıştı. Başkan Seçer’in kültür ve sanat alanındaki vizyonu 15 ayda etkisini gösterdi. Kent merkezinde ve kırsal mahallelerdeki tiyatro oyunları, konserler, gösteriler ve festivaller binlerce yurttaşı birleştirdi. Başkan Seçer, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nı da yakın zamanda bir sanatçıya, MDOB eski Müdürü ve Sanat Yönetmeni Bengi İspir Özdülger’e emanet etmişti. Şehir Tiyatroları Murat Atak’a emanet Başkan Seçer, kültür ve sanat alanındaki yönetim kadrosuna yeni bir isim daha kattı. Başkan Seçer, Şehir Tiyatroları ve Sinema Şube Müdürlüğü’nü usta rejisör Murat Atak’a emanet etti. En iyi yönetmen, en iyi oyuncu, en profesyonel ses, Türkçe’yi en iyi kullanan aktör ödüllerinin sahibi Murat Atak, 40’ın üzerinde eserde rol aldı. TED Ankara Koleji’ni ve Ankara Devlet Konservatuarı’nı bitiren Atak, Trabzon ve Ankara Devlet Tiyatrosu’nda müdürlük ve sanat yönetmenliği yaptı. Atak, sayısız müzikalin, operanın ve oyunun rejisörlüğünün yanı sıra Mahir Canova, Cüneyt Gökçer, Bozkurt Kuruç, Ergin Orbey, Ecder Akışık, Asuman Korad gibi ustaların asistanlıklarını ve Rejisörlük Master’i yaptı. Atak, kamuoyunda Kurtlar Vadisi Pusu dizisindeki başbakan rolüyle de tanınıyor. “Şehrimize tiyatro anlamında büyük bir fayda sağlayacağından eminiz” Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Bengi İspir Özdülger, Murat Atak gibi bir isimle ilerleyen süreçte Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nı çok daha iyi bir konuma taşıyacaklarını belirterek, “Mersin halkı, sanatı seven, ilgilenen, destekleyen, önemseyen bir halk. Bu anlamda bütün sanatsal çalışmaları da yakından takip eden, çok önemseyen bir yaklaşımı var. Şehir Tiyatroları’nda yeni, vizyoner bir bakış açısıyla şehrimize, halkımıza, sanatseverlerimize hizmet etmek üzere buradayız. Kültürün ve sanatın öneminin farkında olan bir halka, şehre yaraşır bir tiyatro için yola çıktık. Bu anlamda çalışmaktan büyük mutluluk duyacağımız, bildiğimiz, saygıdeğer tiyatro insanı Murat Atak ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şehrimize tiyatro anlamında büyük bir fayda sağlayacağından eminiz. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin vizyoner yaklaşımının en önemli göstergelerinden birisi olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e desteklerinden ve yakın ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü Mersin halkı buna değer” ifadelerine yer verdi. “Sanatın bütün dallarıyla Mersin seyircisini kucaklayacağız” Murat Atak ise Mersin’de kültür ve sanatla halkı birleştirip kucaklamak istediklerini vurgulayarak, “Sosyal medyada ‘Vahap Seçer doğruyu seçer’ diye bir cümle gördüm. Sevgili Başkanımız Vahap Seçer Beyefendi, Bengi Hanım gibi çok kıymetli bir sanatçı dostumuzla gerçekten doğru bir seçim yapmış. İki büyük özellik var. Bir defa kültür, sanat hayatına Mersin’de bir kadın eli dokunuyor. Daha önce de operada idarecilik yaptı ama şimdi belediyecilik başka bir şey. Kanalizasyonu, parkı, bahçeleri bütün belediyeler yapmak zorundalar ama bazı hizmetler var ki bunlar vazgeçilemez. Sanatın bütün dallarıyla Mersin’in seyircisini kucaklayacağız” dedi. “Yakın gelecekte büyük prodüksiyonlarla seyircimizin karşısında olacağız” Mersin’i sanatla yaşayan ve yaşatan bir kent yapmayı hedeflediklerini ifade eden Atak, “20 yıldır burada çok ciddi çalışmalar yapılmış. Repertuarına baktığınız zaman, Mersin Şehir Tiyatromuz gerçekten çok önemli eserler sahnelemiş. Çok emek veren arkadaşlarımız var. Bundan sonra da Sayın Başkanımız’ın desteğiyle ve elbette ki seyircimizin bizi kucaklamasıyla daha çok var olacağız. Yakın gelecekte büyük prodüksiyonlarla seyircimizin karşısında olacağız. Muhsin Ertuğrul'un çok güzel bir sözü var, diyor ki; ‘Beden hastası ölür, ruh hastası öldürür.’ Mersin’e layık olmak için elimizden geleni yapacağız. Mersin’e Türkiye’ye bir kültür ve sanat şehri olarak tanıtmanın yollarını kendi kafamızda bulduk, şimdi sıra bunu uygulamaya geldi” diye konuştu.

Başkan Seçer, “İnanıyorum ki Mersin bir sanat kenti olacak” demişti

Şehir Tiyatroları Murat Atak’a emanet

“Şehrimize tiyatro anlamında büyük bir fayda sağlayacağından eminiz”

“Sanatın bütün dallarıyla Mersin seyircisini kucaklayacağız”