BAŞKAN TANĞLAY’DAN ALTUNKALBUR HAVUZU İÇİN MÜJDE

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.06.2019 - 21:05, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2525+ kez okundu.

BAŞKAN TANĞLAY’DAN ALTUNKALBUR HAVUZU İÇİN MÜJDE

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, 700 yıllı aşkın tarihi altunkalbur havuzunun mesire alanına çevrilerek, halkın hizmetine sunulacağı müjdesini verdi.

Zeydan ve Muştakbaba Mahallelerinin suyundan faydalandığı altunkalbur havuzu için belediye çalışmalara başladı. Daha önce kendi haline terkedilen havuz, madde bağımlıları ve alkol kullanıcıların mekânı haline gelmişti.  Belediyeyi devraldıktan bu yana, hem kanalizasyon hem içme suyu hem de sosyal belediyecilik alanında geniş kapsamlı çalışma başlatan Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, tepkilere neden olan tarihi havuzun güzel bir görünüme kavuşturup, etrafında mesire alanını oluşturmak için çalışmalara başladıklarını belirtti. En kısa sürede burayı ailelerin rahat edeceği bir mesire alanına çevireceklerini dile getiren Tanğlay, artık burada madde bağımlıların mekanı değil, ailelerin gelip vakit geçirebileceği otantik bir mekana dönüşeceğini söyledi. Tanğlay, “Altunkabur havuzunu Bitlis’te bilmeyen yoktur. Buz gibi suyuyla meşhur bir yerdir. Maalesef bakımsızlıktan dolayı kullanılamaz hale gelmişti. Burası için bir proje yaptık. Şu an havuzu temizledik. Suyun içerisinde bulunan yosunları temizledik. Çevre düzenlemesine hemen başlıyoruz. Büyük havuzun altında küçük havuzlardan oluşan bentler yapacağız. Suyun bentlerden aktığı güzel bir şelale, etrafında oturulacak güzel parklar yapacağız. Hemşerilerimiz aileleriyle birlikte buraya gelerek vakit geçirebilecekleri bir alan olacaktır. Bunu 15-20 gün içerisinde tamamlayarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.” dedi. Son olarak Tanğlay, şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla belediyenin tüm imkânlarını halkın hizmetine sunacaklarının altını çizdi.