Başkan Tarhan’dan gönüllü maske ordusuyla teşekkür buluşması

07.07.2020 - 16:51, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2852+ kez okundu.

Başkan Tarhan’dan gönüllü maske ordusuyla teşekkür buluşması

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, korona virüsü sürecinde zaman geçirmeden maske üretimine başlayarak tüm vatandaşlara maske ulaştırılmasını sağlayan gönüllü ordusuyla öğle yemeğinde bir araya gelerek günün anısına teşekkür belgesi verdi.  Gönüllüler arasında yer alarak maske dikimine destek olan belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarının da katıldığı buluşmada Kızılay Mezitli Şube Başkanı Bekir Özarslan da teşekkür belgesini aldı. Başkan Tarhan, dikilen maskelerin dezenfektanını sağlayan Özel City Hospital Hastanesine de teşekkür belgesi verdi. Mezitli Belediyesi Oda Tiyatrosu Sanatçısı Başak Karatepe, Başkan Tarhan’a kendi işlediği süs tabağını hediye etti. Salgın sürecinde dünyaya örnek olduk Mezitli ailesinin Türkiye’ye örnek işlere imza attığını dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Türkiye’nin hatta dünyanın hiçbir yerinde böyle bir olay yok. Mezitli’nin yüreği zengin insanları hiçbir vatandaşımızı maskesiz bırakmamak için el ele vererek örnek oldular. Tüm Mezitlililere teşekkür ederim” dedi. Ailemizin hiçbir ferdini maskesiz bırakmadık Gönüllülük olgusuna her zaman büyük değer verdiğini ifade eden Başkan Tarhan, “Maalesef Türkiye'de gönüllülük çok zor olan bir olay. Anayasamızda sosyal devlet ilkesi var ama bunun gereği yeterince yapılamıyor. Oysa başka ülkelerde gönüllüler sağlık, eğitim gibi hizmetlerde devletten destek alıyor. İşsiz olanlara devletin maaş bağladığını biliyoruz. Ama maalesef Türkiye'de Korona virüs döneminde de gördünüz ki birçok işyeri kapandı ve insanlar işsiz kaldı. Ama devletin gücü tam olarak herkese ulaşmaya yetmedi. İşte tam bu noktada harekete geçen gönüllülerimiz kolları sıvayarak maske dikimine girişti. Örnek bir tavır sergileyerek büyük Mezitli Ailesinin hiçbir ferdini maskesiz bırakmamak için çalışan belediyesine destek oldu. Korona virüs döneminde gönüllülüğün ne kadar önemli olduğunu daha yakından gördük. Gönüllülerimizin üretimleri ile olağanüstü bir başarı sağladık. Hepsi bir aile gibi her türlü desteği verdiler. Çok farklı bir uygulama ve Türkiye'de bunun bir örneği de yok. Bizden bilgi alıp uygulamaya çalışanlar var ancak aynı başarıyı yakalayamadılar. Bu da Mezitli’nin farklı bir özelliği. Çünkü burada yaşayanlar hepsi büyük bir ailenin üyeleri. Gönüllülerimiz, dolmuş parasını yemek parasını kendisi vererek büyük işler başarıyor. Avrupa ülkeleri ile kıyasladığınızda sayısı az olabilir ama daha inançlı güzel örnekler sergiliyorlar” diye konuştu. Gönüllülerimizi ödül olarak geziye götürmek istiyoruz Gönüllüleri, teşekkür ödülü olarak Anıtkabir'e, Mevlana'ya, Göbeklitepe'ye, Çanakkale'ye gönderebileceklerini de belirten Başkan Tarhan, “Emeğinizin karşılığını maalesef maddi olarak veremiyoruz. Hatta teklif ettiğim zaman gönüllülerimiz bizzat karşı çıktılar. Biz de bu cömert davranışlarının karşılığı olarak onları geziye gönderebiliriz” diye konuştu. Gönüllü evlerimiz buluşma noktası oldu Mezitli’de bulunan Gönüllü Evleri ile ilgili de bilgiler veren Başkan Tarhan, “Mezitli’nin farklı noktalarında 9 tane gönüllü Evimiz var. Bu evlerde kurslar oluyor, Mantı yapıp satan sıkma yapıp satan var. Ürettiklerini satıp çocuk okutan var. Siyasi düşüncesi ne olursa olsun; dini, inancı ne olursa olsun Gönüllü Evlerimizde bir araya gelerek üretimde bulunsun istiyoruz” dedi.

Salgın sürecinde dünyaya örnek olduk

Ailemizin hiçbir ferdini maskesiz bırakmadık

Gönüllülerimizi ödül olarak geziye götürmek istiyoruz

Gönüllü evlerimiz buluşma noktası oldu