Başkan Yavaş'tan çocuklara eğitim desteği

EĞİTİM 25.09.2020 - 14:52, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2691+ kez okundu.

Başkan Yavaş'tan çocuklara eğitim desteği

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, pandemi nedeniyle uzaktan eğitim görmesi gereken ancak bilgisayarı ya da interneti olmayan ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının kullanımına Büyükşehir Belediyesinin bilgisayarlarını açtı. Sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yapan Başkan Yavaş, “Belediyemize bağlı 47 birimde toplam 869 bilgisayarı çocuklarımız için randevu sistemine göre hizmete açacağız” dedi. 2. sınıftan lise son sınıf öğrencisine kadar Başkent’te eğitim gören çocuklar; Aile Yaşam Merkezleri, Kadınlar Lokali, Çocuk Kulüpleri, Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi, Gençlik Merkezleri ve Çocuk Meclisi’nde oluşturulan bilgisayar odalarından 28 Eylül Pazartesi gününden itibaren mesai saatleri içinde yararlanabilecek.

Koronavirüs salgını sürecinde zor dönemden geçen ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla birçok yardım kampanyasına imza atan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yeni eğitim öğretim döneminde uzaktan eğitim alan çocuklara bilgisayar desteği vereceklerini açıkladı. Başkan Yavaş, pandemi nedeniyle uzaktan eğitim görmesi gereken ancak bilgisayarı ve internet erişimi olmayan öncelikli olarak ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının yararlanması için sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı duyuruda, “Belediyemize bağlı 47 birimde toplam 869 bilgisayarın yer aldığı ve salgın tedbirlerinin gözetileceği çalışma alanları hazırladık. Pandemiden ekonomisi olumsuz etkilenen ihtiyaç sahiplerimizin evlatlarına öncelik vererek randevu ile hizmete açacağız” dedi. Randevulu sistem 28 Eylül Pazartesi gününden itibaren başlıyor Hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyularak Aile Yaşam Merkezleri, Kadınlar Lokali, Çocuk Kulüpleri, Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi, Gençlik Merkezleri ve Çocuk Meclisi’nde bilgisayar odaları hazırlandı. 28 Eylül 2020 Pazartesi gününden itibaren bu hizmetten yararlanmak isteyen öğrenciler, randevu alarak 09.00-17.00 mesai saatleri içinde bilgisayarları kullanabilecek. Merkezlere girişlerde maskeleri Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek öğrenciler, uzman rehberler eşliğinde bilgisayar odalarından yararlanabilecek. Velilerin HES kodu sorgulanacak ve yaşları küçük olan öğrenciler velileri eşliğinde merkezlere kabul edilecek.

Randevulu sistem 28 Eylül Pazartesi gününden itibaren başlıyor