Binlerce Kırklarelili Atatürk Evi’ni Birlikte Açtı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.06.2019 - 09:27, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2412+ kez okundu.

Binlerce Kırklarelili Atatürk Evi’ni Birlikte Açtı

Kırklareli Belediyesi tarafından Yayla Mahallesi’nde inşa edilen, Türkiye’de bu kadar kapsamlı ilk olacak Atatürk Evi açıldı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin birebir aynısı olan ve Kırklarelili vatandaşların maddi ve manevi destekleri ile yapılan Atatürk Evi büyük bir coşku ile açıldı. Açılış töreni Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun konuşması ile başladı. KIRKLARELİ, HER ZAMAN ATATÜRK’E BAĞLILIĞINI GÖSTERMİŞTİR… Kesimoğlu, Her soluğunda, her düşünce ve sözünde, her tutum ve davranışında Büyük Öndere sevgisini ve bağlılığını, Türkiye Cumhuriyetine aidiyetini ve sevdasını “Kırklareli Duruşu” ile kanıtlayan kente, yeni bir değer kattıklarını belirterek ‘’ Bugün topraklarımızın dışında kalan Selanik’teki Atamızın doğduğu evin aynen benzeri olan “Atatürk Evi”ni, Kırklarelililerin belediyeleri öncülüğünde var ettikleri bir eser olarak, hep birlikte açacağız. Bu sonuç, uzun bir emeğin ve çabanın ürünüdür. Arsasını bağışlayan Kırklareli, bu çabanın değerini bilen Kırklareli, her aşamasında destek veren Kırklareli’dir. “Atatürk Evi”, Büyük Önderle Kırklareli’nin, çok anlamlı ve önemli bir simge sayesinde yeniden kucaklaşmasıdır. Aradaki sınırlar, kuş uçuşu uzaklıkta duran tarihsel ve anıtsal bir binayı çocuklarımızın görmesine engel olamazdı. Büyük Atamızın doğduğu evin benzerini yapmak ve geleceğe armağan etmek, her şeyden önce Kırklareli’ne yakışırdı. Bunun unutulmamasını dilerim’’dedi. BU NEDENLE ATATÜRK EVİ’MİZ ÖNCELİKLE ÇOCUKLARIMIZ VE GENÇLERİMİZ İÇİNDİR… Atatürk Evi’ni Kırklareli’ne kazandırmanın pek çok açıdan önemi büyük olduğuna vurgu yapan Kesimoğlu ‘’Az önce değindim, kent hafızasına katkı verecek, Büyük Atamıza olan sevgimizi, vefamızı ve bağlılığımızı simgeleyecektir. Kırklareli’nin tarihsel değerini yükseltecektir. Kent kültürü ve toplumsal değerler açısından, yaşayan ve yaşatan bir çekim merkezi olacaktır. Dünle yarınlar arasında bir köprü oluşturacak, yurtseverlik bilincimizin kuşaklardan kuşaklara aktarılmasını kolaylaştıracaktır. Bu nedenle Atatürk Evi’miz öncelikle çocuklarımız ve gençlerimiz içindir. Atatürk Evi, Kırklareli’nin toplumsal yaşamında, vaz geçilemez bir konumda duracak, hepimizin onurlarından biri olacaktır. BİR ANLAMDA BABA İLE OĞLUNU BULUŞTURDUK… Ali Rıza Efendi adını taşıyan Kültür Evi’ni geçtiğimiz günlerde açtıklarını hatırlatan Kesimoğlu ‘’Babasının onuruna, yakın zaman önce Ali Rıza Efendi Kültür Merkezimizi açmıştık. Şimdi ona, bu güzel eseri eklemenin onuru içindeyiz. Bir anlamda oğulla babayı buluşturduk. Sıra elbette “Bir anne dünyayı değiştirebilir” sözünü kanıtlayan Zübeyde Hanım’ın adını taşıyacak esere gelmiştir. Onu da tasarlayıp gerçekleştireceğiz’’ ifadelerini kullandı. Bu güzel çalışmada emeği geçen herkesi yürekten kutladığını belirten Kesimoğlu ‘’Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kırklareli sizinledir, sizin yolunuzdadır, sizin sevdalınızdır. Rahat uyuyunuz. Kırklareli gibi kentler, Kırklarelililer gibi yurtseverler var oldukça, Türkiye Cumhuriyeti sizin sözlerinizle “İlelebet payidar kalacaktır!”Yaşasın Kırklareli, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk!’’ diyerek sözlerini sonlandırdı. Kesimoğlu’nun ardından Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi bir konuşma gerçekleştirdi. Çiftçi, önemli bir değerin Kırklareli’ne kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Atatürk Evi’nin Kırklareli’ne kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Çiftçi: “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkenin en önemli ortak değerlerinden bir tanesidir. Türk milleti Atatürk’ün kendisi için ne kadar önemli olduğunu bilmekte ve bu yüzden de sonuna kadar sahip çıkmaktadır” Konuşmaların ardından Atatürk’ün yapımında katkısı olan kişilere Atatürk Evi’nin minyatürü hediye edildi. DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI… Konuşmaların ardından açılan Atatürk Evi katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. İçerisinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Ali Rıza Efendi ve Zübeyde Hanım’ın silikon heykellerinin yanı sıra Atatürk’ün kullandığı bazı obje ve eşyaları gören vatandaşlar uzun uzun slikon heykelleri ve objeleri incelediler. HAFTANIN 6 GÜNÜ AÇIK OLACAK… Atatürk Evi pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü, 09:30 – 17:30 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebilecek.