Bornova’ya çok yakışacak

06.10.2020 - 10:15, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 1526+ kez okundu.

Bornova’ya çok yakışacak

Bornova Belediyesi, Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk heykelini yenisiyle değiştiriyor. Büyük Önderimizi at üstünde ve kalpaklı haliyle yansıtan bronz heykel, yapımı tamamlandıktan sonra törenle yerine konulacak. Yıpranan eski heykel ise yenilenerek ilçenin bir başka meydanına yerleştirilecek. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, heykelin yapım sürecini yakından takip ediyor. Tamamlanma aşamasına gelen eser üzerinde çalışan Dünyaca Ünlü Azeri Ressam ve Heykeltıraş Senan Eynullayev’i ziyaret eden İduğ, Atlı Atatürk Heykeli’nin Bornova’ya çok yakışacağını söyledi.  4 metre boyunda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Atatürk’ün izinde yürümekten şeref duyduğunu ifade eden Başkan İduğ, “Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda, önünde yıllardır saygıyla eğildiğimiz heykelin çok yıprandığı tespit ettik. Yerine daha büyük ve görkemli bir heykel koyalım diye düşündük. Atamızın eski heykeli, tadilatı yapıldıktan sonra bir başka meydanımızda yerini alacak” diye konuştu. 4 metre boyundaki Atatürk Heykeli, yapımı tamamlandıktan sonra düzenlenecek törenle Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndaki yerini alacak.

4 metre boyunda