Büyükşehir, Mersin'i "Hareket Ettirecek"

GÜNDEM 15.09.2020 - 16:05, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2730+ kez okundu.

Büyükşehir, Mersin'i "Hareket Ettirecek"

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 16-22 Eylül’de kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında kentte sıfır emisyonlu ulaşımı teşvik eden bir dizi etkinlik düzenleyecek. Etkinliğin açılışını yarın Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer bisikletle Taş Bina’ya gelerek yapacak. Daire başkanları ve bisiklet derneklerinin katılımıyla gerçekleşecek etkinlikle bisikletin alternatif ulaşım olarak kullanılmasına dikkat çekilecek. Hafta süresince vatandaşların motorlu araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahate yöneltilmesi amaçlanacak. Kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden ve 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentte sıfır emisyonlu ulaşımı teşvik eden bir dizi etkinlik düzenleyecek. Etkinliğin açılışını Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer bisikletle yarın Taş Bina’ya gelerek yapacak. Daire başkanları ve bisiklet derneklerinin katılımıyla gerçekleşecek etkinlikle bisikletin alternatif ulaşım olarak kullanılmasına dikkat çekilecek. Kentte hareketlilik haftası başlıyor Ulaşım Dairesi Başkanlığı başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi’nin birçok dairesi, hafta süresince bisiklet kullanımının ve yaya yollarının artırılması, vatandaşların motorlu araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahate yönelmesini amaçlayacak. Hareketlilik Haftası kapsamında, belediyelerin ulaşım planlamasının ve toplu ulaşım sisteminin geliştirilmesi, bisiklet ve yaya yollarının artırılması, vatandaşların ise bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahat etmesinin teşvik edilmesi amaçlanıyor. Başkan Seçer öncülüğünde Tarsus’ta bisiklet turu düzenlenecek Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve 15 kişilik ekibinin öncülüğünde 17 Eylül’de Kültür Park’ta vatandaşları bilinçlendirici etkinlikler düzenlenecek. Hafta boyunca emisyonu azaltıcı yapılan tüm örnek davranışların #MBBhareketlilik etiketiyle sosyal medyada paylaşılması istenecek. 19 Eylül’de Tarsus İlçesi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve bisiklet derneklerinin öncülüğünde ‘Tarsus Bisiklet Turu’ düzenlenecek. 20 Eylül’de Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, çocuklara Kültür Park içerisinde haftanın önemini belirten resim yarışması düzenleyerek dereceye girenleri ödüllendirecek. Etkinlik haftasında, belirli saatlerde KentBis bisikletleri ücretsiz olacak Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, sıfır emisyonlu hareketliliği desteklemek amacıyla belirlenen saatler arasında Büyükşehir’in bisikletlerinden vatandaşlar ücretsiz olarak yararlanabilecek. Sahilde, Mersinliler’in hem ulaşım aracı olarak hem de sahil gezisi amaçlı kullandığı scooterlar da 21 Eylül’de belirli saatler arasında ücretsiz olacak. Etkinliğin son günü olan 22 Eylül’de ise kent merkezinde belirlenen bir bölge belirli saatler arasında trafiğe kapatılacak. "Arabasız gün" olarak bilinen etkinlikte trafiğe kapatılan bölgeye sıfır emisyon temasına uygun afişler asılacak.

Kentte hareketlilik haftası başlıyor

Başkan Seçer öncülüğünde Tarsus’ta bisiklet turu düzenlenecek

Etkinlik haftasında, belirli saatlerde KentBis bisikletleri ücretsiz olacak