Çankırı Belediyesi bir yöresel ürünü daha tescilletti

01.06.2020 - 16:48, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 3312+ kez okundu.

Çankırı Belediyesi bir yöresel ürünü daha tescilletti

Çankırı Belediyesi, yöresel yemek ve sofra kültüründe yeri olan üçüncü tescil belgesini de Çankırı Yoka (İnce) Ekmek Muskası’na aldı. Özellikle Çankırılı kadınların geçim kaynağını da oluşturan yöresel ürün, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret ile tescillendi.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, zengin ve köklü mutfak kültürüne sahip çıkmak, markalaştırmak ve Çankırı’ya ekonomik katkı sağlamanın gayreti içerisinde olduklarını belirterek Çankırı’nın tescillenen ürünlerinin coğrafi işaret logosu eşliğinde satışının yapılacağını belirtti. Çankırı Belediyesi önderliğinde oluşturulan denetim kurulu ise Çankırı Belediyesi’ne bildirim yaparak izin alan ve tescillenen “Çankırı Yumurta Tatlısı”, “Çankırı Sarımsaklı Et” ile “Çankırı Yoka (İnce) Ekmek Muskası” ürünlerini müşterilere sunmak isteyen işletmelerin denetimini devam ettirecek.