Çankırı’da Çöp Konteynerleri ve Alanları Dezenfekte Edildi

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.06.2019 - 07:09, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 1997+ kez okundu.

Çankırı’da Çöp Konteynerleri ve Alanları Dezenfekte Edildi

Çankırı Belediyesi, şehrin tüm mahallelerinde ve ara sokaklarında bulunan yaklaşık 2500 adet çöp konteynerini yıkayarak dezenfekte etti. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin bu çalışmayı yaz aylarında düzenli olarak gerçekleştireceğini belirtti.

Çankırı merkezde poşetleme sistemi ile çöp toplayan Çankırı Belediyesi, yaz günlerinde kötü kokuların ve görüntü kirliliğinin oluşmaması için mahallerdeki ve ara sokaklardaki çöp konteynerlerini temizleyerek ilaçladı. Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, çalışmalar kapsamında yaklaşık 2500 adet çöp konteynerini ve çevresini dezenfekte etti. Başkan Esen, “Çankırı merkezde Cumhuriyet Mahallesi’nin büyük çoğunluğu, Atatürk Bulvarı, Ahmet Talat Onay Bulvarı ile Fuar Yolunda trafiğin aksamamasını sağlamak, kötü koku ve sinek problemini önlemek amacı ile poşetleme sistemini uygun bulmaktayız. Bu sistemde 19.00-20.00 saatleri arasında belirlenen noktalara akıtmayan poşetlerde bırakılan çöpler, ekiplerimizce toplanmaktadır. Çöp bırakma noktaları sabunlu su ile yıkanırken tüm mahallelerimizde bulunan konteynerlerimiz de ilaçlanarak dezenfekte edilmiştir. Bu çalışmamızı özellikle yaz ayları boyunca rutin olarak gerçekleştirerek konteynerlerde oluşabilecek bakteri ve kötü kokulara karşı önlem almış olacağız.” ifadelerini kullandı.