Çankırı’da virüs tedbirleri denetimi

04.09.2020 - 17:25, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2108+ kez okundu.

Çankırı’da virüs tedbirleri denetimi

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen "Covid-19 Tedbirleri Denetimleri" genelgesi kapsamında şehir merkezinde yapılan denetimlere katıldı. Vali Abdullah Ayaz yönetiminde ve koordinasyonunda gerçekleştirilen denetimlerde Sağlık Bakanlığınca belirlenen kural ve tedbirler kontrol edildi.

Corona virüs vakalarının artması sebebi ile Çankırı’da denetimler sıklaştırıldı. Şehir merkezindeki işletmelerde yapılan denetime Valilik Pandemi Denetleme Komisyonu, emniyet görevlileri ve Çankırı Belediyesi zabıta ekipleri katıldı. İşletmelere maske, sosyal mesafe ve 14 hijyen kuralı hatırlatılırken halk sağlığı için salgın ile mücadelede denetimlerin daha da arttırılacağı ve koşullara göre yeni önlemler alınabileceği de belirtildi. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, pozitif çıkan veya filyasyonda bulunan vatandaşların belirtilen süre içerisinde evlerinden dışarı çıkmamaları konusunda özellikle uyardı.