Mustafa Bozbey
Mustafa Dündar

Çukurova'yı salgın da durduramadı

PROJE 28.06.2020 - 08:58, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2090+ kez okundu.
 

Çukurova'yı salgın da durduramadı

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile etkin biçimde mücadele eden Çukurova Belediyesi, bir yandan da hem olağan belediyecilik hizmetlerini eksiksiz yerine getiriyor hem de yapımı devam eden projelerin bir an önce tamamlanması için yoğun çalışma yürütüyor. Başkan Soner Çetin, “Salgın bizim hizmet yapmadaki hızımızı kesemez” ifadesini kullandı.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, salgın döneminde de olağan belediyecilik hizmetlerinin eksiksiz yerine getirildiğini ve halka söz verilen projelerin yapımının hızla devam ettiğini açıkladı. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında ağırlayan Başkan Soner Çetin, “Salgın tüm dünyayı olumsuz etkiledi. Tabi ki ülkemizde ve şehrimizde de olumsuz etkileri görüldü. Ancak biz hiçbir zaman bahanelerin arkasına sığınmadık. Belediye olarak salgınla etkin mücadele yürüttük. Bunu yaparken de olağan belediyecilik hizmetlerini de eksiksiz devam ettirdik” dedi. Başkan Soner Çetin, salgın devam ederken bir yandan da projeleri hayata geçirmek için yoğun çalışma içinde olduklarını kaydederek, “Yüzüncüyıl Mahallesi’nde Adana’nın en modern kapalı semt pazarı yapılıyor. Salgın döneminde de inşaata ara vermedik. Kısa sürede tamamlamayı planladığımız semt pazarının altında da ücretsiz kapalı otopark olacak. Bu özellik pazar kurulduğu günlerde bölge trafiğini de rahatlatacak şeklinde konuştu. Üniversite öğrencileri için 400 kişilik yurt sözü verdiklerini hatırlatan Başkan Soner Çetin, kapasiteyi 530’a çıkardıklarını yurt inşaatının da son sürat devam ettiğini aktardı. Başkan Soner Çetin şöyle devam etti: Salgın hizmete engel olmadı “Yani salgın yatırımlarımızın hızını kesmedi. Yine Adana’da eşi benzeri olmayan Park Vadi projesini tamamladık ve Temmuz ayı sonlarında açılışını gerçekleştireceğiz. İçinde kadınlara yönelik birçok tesisin bulunacağı bu eşsiz tesisi yap işlet devret modeliyle belediyemiz kasasından 5 kuruş çıkmadan tamamladık. Tesis 10 yıl sonra belediyemiz tarafından işletilmeye başlanacak. 10 yıllık süre içinde de her ay belediyemize kira ödenecek. Öte yandan Huzurevleri Mahallesi’ndeki kreş inşaatımız bitme aşamasına geldi. Ardından 9’uncu kreşi Mahfesığmaz Mahallesi’nde yapacağız. Ramazanoğlu Cami yanına da Adana Lezzetleri Çarşısı yapıyoruz. Adana’ya özgü hangi lezzet varsa en iyisini Adanalılar ve Adana’ya gelen misafirler burada bulabilecekler. Çarşının etrafı da Müslüm Baba Parkı olacak. Yani salgın filan dinlemeden hizmetlerimize devam ediyoruz.” ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de kongre yaparak yeni yönetimi belirlediklerini, ancak salgın dolayısıyla ziyaretlerinin geciktiğini belirterek, Başkan Soner Çetin’e çalışmalarında başarılar diledi.
Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile etkin biçimde mücadele eden Çukurova Belediyesi, bir yandan da hem olağan belediyecilik hizmetlerini eksiksiz yerine getiriyor hem de yapımı devam eden projelerin bir an önce tamamlanması için yoğun çalışma yürütüyor. Başkan Soner Çetin, “Salgın bizim hizmet yapmadaki hızımızı kesemez” ifadesini kullandı.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, salgın döneminde de olağan belediyecilik hizmetlerinin eksiksiz yerine getirildiğini ve halka söz verilen projelerin yapımının hızla devam ettiğini açıkladı.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında ağırlayan Başkan Soner Çetin, “Salgın tüm dünyayı olumsuz etkiledi. Tabi ki ülkemizde ve şehrimizde de olumsuz etkileri görüldü. Ancak biz hiçbir zaman bahanelerin arkasına sığınmadık. Belediye olarak salgınla etkin mücadele yürüttük. Bunu yaparken de olağan belediyecilik hizmetlerini de eksiksiz devam ettirdik” dedi.

Başkan Soner Çetin, salgın devam ederken bir yandan da projeleri hayata geçirmek için yoğun çalışma içinde olduklarını kaydederek, “Yüzüncüyıl Mahallesi’nde Adana’nın en modern kapalı semt pazarı yapılıyor. Salgın döneminde de inşaata ara vermedik. Kısa sürede tamamlamayı planladığımız semt pazarının altında da ücretsiz kapalı otopark olacak. Bu özellik pazar kurulduğu günlerde bölge trafiğini de rahatlatacak şeklinde konuştu.

Üniversite öğrencileri için 400 kişilik yurt sözü verdiklerini hatırlatan Başkan Soner Çetin, kapasiteyi 530’a çıkardıklarını yurt inşaatının da son sürat devam ettiğini aktardı. Başkan Soner Çetin şöyle devam etti:

Salgın hizmete engel olmadı

“Yani salgın yatırımlarımızın hızını kesmedi. Yine Adana’da eşi benzeri olmayan Park Vadi projesini tamamladık ve Temmuz ayı sonlarında açılışını gerçekleştireceğiz. İçinde kadınlara yönelik birçok tesisin bulunacağı bu eşsiz tesisi yap işlet devret modeliyle belediyemiz kasasından 5 kuruş çıkmadan tamamladık. Tesis 10 yıl sonra belediyemiz tarafından işletilmeye başlanacak. 10 yıllık süre içinde de her ay belediyemize kira ödenecek. Öte yandan Huzurevleri Mahallesi’ndeki kreş inşaatımız bitme aşamasına geldi. Ardından 9’uncu kreşi Mahfesığmaz Mahallesi’nde yapacağız. Ramazanoğlu Cami yanına da Adana Lezzetleri Çarşısı yapıyoruz. Adana’ya özgü hangi lezzet varsa en iyisini Adanalılar ve Adana’ya gelen misafirler burada bulabilecekler. Çarşının etrafı da Müslüm Baba Parkı olacak. Yani salgın filan dinlemeden hizmetlerimize devam ediyoruz.”

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de kongre yaparak yeni yönetimi belirlediklerini, ancak salgın dolayısıyla ziyaretlerinin geciktiğini belirterek, Başkan Soner Çetin’e çalışmalarında başarılar diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seffafbelediyecilik.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.