EDİRNE BELEDİYESİ YENİ SESLER ARIYOR

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.06.2019 - 07:23, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2845+ kez okundu.

EDİRNE BELEDİYESİ YENİ SESLER ARIYOR

Edirne Belediyesi, Türk Halk Müziği Korosu ve Çocuk Korosu için yeni sesler arıyor. Edirne Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu seçmeleri ile Edirne Belediyesi Çocuk Korosu seçmeleri 23 Haziran Pazar Günü Engelsiz Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Çocukların müziğe ilk adımlarını atmalarını sağlamak amacıyla oluşturulan Çocuk Korosu ile bu güne kadar verdiği konserlerle büyük beğeni toplayan Türk Halk Müziği Topluluğu’na yeni sesler kazandırmak amacıyla seçmeler yapılacak. Çocuk Korusu seçmeleri 23 Haziran Pazar Günü 16.00 ile 17.00 saatleri arasında Edirne Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 2014 yılında kurulan ve kurulduğu günden bu yana birçok çocuğu müzikle buluşturan Çocuk Korosu’nun seçmelerine 6 ile 13 yaş arasındaki çocuklar katılabilecek. Çocuk Korusu için aranan diğer şartlar ise şöyle; “İyi bir müzik kulağına sahip olmak. Aday koristler için  gelişmeye açık bir sese sahip olmak. Saz elemanı olacaklar için (klavye, keman, gitar, mandolin, flüt, ritim saz) enstrümanlarını doğru ezgisel akışta ve temiz seslerle çalabilmek” THM KORİST SEÇMELERİ Belediye bünyesinde oluşturulan ve Edirne Halkı’na ücretsiz olarak bugüne kadar verdiği onlarca konserle büyük beğeni toplayan Şef Yaşar Özel yönetimindeki Türk Halk Müziği Topluluğu’nun seçmeleri de yine 23 Haziran Pazar Günü 17.00 ile 18.00 saatleri arasında Engelsiz Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Türk Halk Müziği Topluluğu’nun seçmelere katılmak için gerekli şartlar şöyle; “Korist ve saz elemanı seçimlerinde; 16 yaş ve üzerinde bulunmak, istenen ritim ve sesleri doğru olarak tekrar etmek. Kendisinin seçtiği 2 adet türküyü doğru biçimde seslendirmek. Kendisinin seçtiği 2 adet türküyü doğru ve temiz seslerle çalabilmek.”