Engelsiz Yaşam Merkezi engelliler için umut olacak

29.11.2020 - 12:45, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:10 1564+ kez okundu.

Engelsiz Yaşam Merkezi engelliler için umut olacak

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in engelli vatandaşların ve ailelerinin sosyal hayata katılımlarını artırmak adına seçim öncesinde vaat ettiği Engelsiz Yaşam Merkezi projesi hayata geçiyor. Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak birçok çalışmaya imza atan Belediye Başkanı Evren Dinçer, Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi için çalışmaların başlaması talimatını verdi. Projelendirme çalışmaları tamamlanan Engelsiz Yaşam Merkezi projesinde ihale aşamasına gelindi. Toplamda 2500 metrekarelik alan üzerinde inşa edilecek olan tesis 2 kattan oluşacak. Engelli vatandaşların hoş zaman geçirebilecekleri kendilerini geliştirebilecekleri Engelsiz Yaşam Merkezi projesi içerisinde 8 atölye bulunacak. Engelli vatandaşların atölyelerde kendilerini geliştirebilmeleri için etkinlikler düzenlenecek. Engelsiz Yaşam Merkezi içerisinde yapılması planlanan 4 derslikte yapılacak kurslar ile engelli vatandaşların eğitimlerine destek olunacak. Engelli vatandaşların ve ailelerinin spor yapabilecekleri ve kendilerini geliştirebilecekleri 2 adet spor salonu da tesis içerisinde hizmete sunulacak. Engellilerin bağımsız yaşam becerisine destek sağlayacak olan merkezde, seminer, tiyatro, konferans gibi toplu etkinliklerin yapılabileceği konferans salonu yer alacak. Tesis içerisinde bulunan asansörler, kapılar, duşlar, lavabolar, kafeterya, revir ve sosyal donatı alanları engelli vatandaşların tek başlarına kolaylıkla kullanabilecekleri şekilde dizayn edilecek.