Mustafa Bozbey
Mustafa Dündar

Eyüpsultan Meydanı’na 15 milyonluk yatırım

PROJE 23.05.2020 - 15:55, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 4313+ kez okundu.
 

Eyüpsultan Meydanı’na 15 milyonluk yatırım

Eyüpsultan Belediyesi, tarihi ve kültürel mirasımızın en önemli eserlerinden Eyüp Sultan Camii Meydanı ve çevresine yeni bir düzenleme getiriyor.

Sadece İstanbul’un değil, tüm İslam aleminin buluşma noktası olan, her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Eyüpsultan Camii Meydanı’nda bulunan tarihi yapıların görünümlerini kapatan düzensiz yapılaşmalar kaldırılarak meydan düzenlemesi yapılacak. Planlanan yapılar yeni yerlerinde tarihi dokuya uygun olacak şekilde yapılmaya başlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda, İller Bankası’ndan alınan 15 milyonluk hibe ile Eyüpsultan Meydanı ve çevresindeki binalarda tarihi dokuya uygun şekilde cephe sağlıklaştırma çalışmaları hızlandı. Eyüpsultan tarihi kent dokusunun korunması ve bir bütünlük sağlanması için “Eyüpsultan Camii ve Çevresi Cephe Rehabilitasyon Projesi” adıyla yeni bir proje hazırlandı. Eyüpsultan Meydanı’nı çevreleyen bina cephelerinin rehabilite edilmesine ilişkin hazırlanan proje, 2 safhalı ve 5 kısım olarak planlanlandı. Proje, toplamda 284 yapının cephe düzenlemesi ve tadilatı ile Bahariye Yolu ve Oyuncakçılar Çarşısı için dükkân tasarımlarını kapsıyor. Eyüpsultan Cami Meydanı ve çevresi yeni yüzüne kavuşuyor 1. safha 1, 2 ve 3. kısımlardan oluşuyor. 1. kısım; Fahri Korutürk Caddesi, 2. kısım; Arasta Meydanı ve Kalenderhane Caddesi, 3. kısım; Üçgen Ada olarak adlandırılan Feshane Caddesi, İskele Caddesi, Hasan Hüsnü Paşa Sokak, Kızıl Değirmen Sokak, Kızıl Mescit Sokak cephe düzenlemesi ve tadilatı ile Camii Kebir Sokak (Oyuncakçılar Çarşısı) ve Bahariye Yolu üzerindeki dükkânların yeni tasarımlarını içeriyor. 2. safha ise 4 ve 5. kısımlardan oluşuyor. 4. kısım; Zalpaşa Caddesi, 5. kısımda, Abdurrahman Şeref Bey Caddesi, Arpacı Hayrettin Sokak ve Alaca Tekke Sokaklarındaki binalar klima ve çanak anten gibi eklentilerden arındırılacak. Tanıtım panoları ve reklam uygulamaları Reklam, İlan ve Tanıtım Yönetmeliği’ne uygun hale getirilecek. Ayrıca proje içeriği, bina cephelerine siluet bazında renk alternatifi önerilerinin getirilip bina cephelerinde bozulan doğrama oranlarının düzenlenerek kentsel kalitenin arttırılması ve görsel kirliliğin ortadan kaldırılması gibi cephe düzenlemesi ve tadilatını içeriyor. Bayram sonrası dükkanlar hizmet vermeye başlayacak Eyüpsultan Belediyesi tarafından hazırlanan projede, tarihi eserlerin önünü kapatan düzensiz dükkanlar kaldırılıp bir alana toplanarak Eyüpsultan Camii Meydanı daha estetik bir hale gelecek. Proje uygulamasında her biri 4 metrekareden oluşan toplam 18 dükkan yer alacak. İşletmelerin daha iyi hizmet sunabileceği, vatandaşın ve turistlerin daha sağlıklı hizmet alacağı yapılar, bayram sonrasında hizmete açılacak. 284 binanın cephe rehabilitasyon calışmasına başlanacak Eyüpsultan Camii ve çevresinde yaya kullanımlı alanda bulunan 284 binanın ilk etapta 109’unun cephe rehabilitasyonu bölgenin tarihi dokusuna uygun şekilde yürütülecek.
Eyüpsultan Belediyesi, tarihi ve kültürel mirasımızın en önemli eserlerinden Eyüp Sultan Camii Meydanı ve çevresine yeni bir düzenleme getiriyor.

Sadece İstanbul’un değil, tüm İslam aleminin buluşma noktası olan, her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Eyüpsultan Camii Meydanı’nda bulunan tarihi yapıların görünümlerini kapatan düzensiz yapılaşmalar kaldırılarak meydan düzenlemesi yapılacak. Planlanan yapılar yeni yerlerinde tarihi dokuya uygun olacak şekilde yapılmaya başlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda, İller Bankası’ndan alınan 15 milyonluk hibe ile Eyüpsultan Meydanı ve çevresindeki binalarda tarihi dokuya uygun şekilde cephe sağlıklaştırma çalışmaları hızlandı.

Eyüpsultan tarihi kent dokusunun korunması ve bir bütünlük sağlanması için “Eyüpsultan Camii ve Çevresi Cephe Rehabilitasyon Projesi” adıyla yeni bir proje hazırlandı. Eyüpsultan Meydanı’nı çevreleyen bina cephelerinin rehabilite edilmesine ilişkin hazırlanan proje, 2 safhalı ve 5 kısım olarak planlanlandı.

Proje, toplamda 284 yapının cephe düzenlemesi ve tadilatı ile Bahariye Yolu ve Oyuncakçılar Çarşısı için dükkân tasarımlarını kapsıyor.

Eyüpsultan Cami Meydanı ve çevresi yeni yüzüne kavuşuyor

1. safha 1, 2 ve 3. kısımlardan oluşuyor. 1. kısım; Fahri Korutürk Caddesi, 2. kısım; Arasta Meydanı ve Kalenderhane Caddesi, 3. kısım; Üçgen Ada olarak adlandırılan Feshane Caddesi, İskele Caddesi, Hasan Hüsnü Paşa Sokak, Kızıl Değirmen Sokak, Kızıl Mescit Sokak cephe düzenlemesi ve tadilatı ile Camii Kebir Sokak (Oyuncakçılar Çarşısı) ve Bahariye Yolu üzerindeki dükkânların yeni tasarımlarını içeriyor.

2. safha ise 4 ve 5. kısımlardan oluşuyor. 4. kısım; Zalpaşa Caddesi, 5. kısımda, Abdurrahman Şeref Bey Caddesi, Arpacı Hayrettin Sokak ve Alaca Tekke Sokaklarındaki binalar klima ve çanak anten gibi eklentilerden arındırılacak.

Tanıtım panoları ve reklam uygulamaları Reklam, İlan ve Tanıtım Yönetmeliği’ne uygun hale getirilecek. Ayrıca proje içeriği, bina cephelerine siluet bazında renk alternatifi önerilerinin getirilip bina cephelerinde bozulan doğrama oranlarının düzenlenerek kentsel kalitenin arttırılması ve görsel kirliliğin ortadan kaldırılması gibi cephe düzenlemesi ve tadilatını içeriyor.

Bayram sonrası dükkanlar hizmet vermeye başlayacak

Eyüpsultan Belediyesi tarafından hazırlanan projede, tarihi eserlerin önünü kapatan düzensiz dükkanlar kaldırılıp bir alana toplanarak Eyüpsultan Camii Meydanı daha estetik bir hale gelecek. Proje uygulamasında her biri 4 metrekareden oluşan toplam 18 dükkan yer alacak. İşletmelerin daha iyi hizmet sunabileceği, vatandaşın ve turistlerin daha sağlıklı hizmet alacağı yapılar, bayram sonrasında hizmete açılacak.

284 binanın cephe rehabilitasyon calışmasına başlanacak

Eyüpsultan Camii ve çevresinde yaya kullanımlı alanda bulunan 284 binanın ilk etapta 109’unun cephe rehabilitasyonu bölgenin tarihi dokusuna uygun şekilde yürütülecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seffafbelediyecilik.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.