Her alanda dezenfeksiyon

16.08.2020 - 09:46, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 1984+ kez okundu.

Her alanda dezenfeksiyon

Mersin Büyükşehir Belediyesi, salgına karşı sürdürdüğü dezenfeksiyon çalışmalarını ilk günden bu yana aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir ekipleri, vatandaşların aktif bir biçimde zaman geçirdiği kamuya açık tüm alanları ve gün içinde kullandığı otobüsleri düzenli olarak dezenfekte ediyor. Ekipler, salgın tehlikesi tamamen geçene kadar vatandaşların temas ettiği tüm alanları dezenfekte çalışmalarına devam edecek.

Koronavirüs sürecinin başladığı Mart ayından bu yana halk sağlığının korunması ve salgının yayılmasını azaltıcı önlemler alan Mersin Büyükşehir Belediyesi, tedbirleri elden bırakmıyor ve tüm Mersin genelinde aktif bir şekilde yürüttüğü dezenfeksiyon çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Haziran ayında başlayan yeni normal sürecinde de çalışmalarına devam eden Büyükşehir ekipleri, Mersin genelinde kamuya açık tüm alanların yanı sıra vatandaşların gün içinde ulaşım için birçok kez kullandığı otobüsleri de düzenli olarak dezenfekte ediyor. Özel kurulan dezenfeksiyon ekipleri her noktayı dezenfekte ediyor Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nda özel kurulan dezenfeksiyon ekipleri, vatandaşların temas ettiği kamuya açık alanları düzenli aralıklarla dezenfekte edip, salgın riskini en aza indiriyor. Otobüsler ve duraklar sabahın erken saatlerinde dezenfekte ediliyor Sabahın erken saatlerinde dezenfeksiyon işlemlerine başlayan Ulaşım Dairesi Başkanlığı dezenfeksiyon ekipleri, tüm otobüsleri seferlere başlamadan önce ve her sefer sonrası dezenfekte ediyor. Araç filosu oldukça geniş olan ve yaylalar dahil birçok noktaya ulaşım hizmeti veren otobüsler, sabahın erken saatlerinde sefere çıkmadan önce dezenfekte edilerek, steril bir şekilde hazır hale getiriliyor. Otobüsler, her sefer sonrası yeniden dezenfekte edilirken, otobüste vatandaşların kullanımı için el dezenfektanı bulunduruluyor. Ortak kullanım alanlarının dezenfeksiyon işlemleri sıklaştırıldı Salgın başladığı andan itibaren yoğun bir çalışma temposu ile halk sağlığı adına çalışan Büyükşehir ekipleri, merkez 4 ilçe başta olmak üzere özelikle yurttaşların toplu olarak kullandıkları alanlar olan üst geçitler, banklar, parklar, yürüyüş ve bisiklet yolları, çocuk oyun grupları ve ATM’leri dezenfekte ediyor. Ortak kullanım alanı olan ibadethanelerde ve otobüs duraklarında da aynı çalışmaları yürüten ekipler, gelen talepler doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarını da dezenfekte ediyor. Esnaftan gelen taleplere de anında geri dönüş yapan dezenfekte ekipleri, vatandaşların alışveriş yaptığı çarşı merkezindeki dükkanları da steril hale getiriyor. Plajları kullanan vatandaşları da unutmayan Büyükşehir, bünyesinde bulunan plajlarda sosyal mesafe kuralları çerçevesinde düzenlediği şezlongları da dezenfekte ediyor. KentBis’ler de dezenfeksiyon işleminden geçiyor Yeni normalleşme süreci ile birlikte tedbirlerin yumuşatıldığı andan itibaren sahillere akın eden Mersin halkının en çok kullandığı ulaşım araçlarından biri de Büyükşehir Belediyesi’nin KentBis bisikletleri. Genç, yaşlı her yaş grubundan pek çok vatandaşın sahilde gezinti için kullandığı KentBis’ler de her kullanım sonrası dezenfekte edilerek, bir sonraki kullanıcı için steril hale getiriliyor.  “Mersin halkının sağlığı için yoğun bir tempoyla dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyoruz” Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı olarak pandemi sürecinin başladığı andan itibaren dezenfeksiyon çalışmalarını ara vermeden sürdürdüklerini ifade eden Dezenfeksiyon ve İlaçlama Saha Denetim Sorumlusu Bülent Gül, “405 personel ve 110 araçla dezenfeksiyon ve haşere ile mücadele işlemlerini eş zamanlı olarak yürütüyoruz. Özellikle pandemi sürecinin başlaması ile birlikte vatandaşlarımızın temasta bulunduğu bankamatikler, üst geçitler, otobüs durakları, banklar, spor alanları, çocuk oyun alanları, bunun gibi daha birçok noktada dezenfeksiyon çalışmaları yapıyoruz. Yeni normalleşme sürecinde de Büyükşehir Belediyesi olarak tedbiri elden bırakmadık ve Mersin halkının sağlığı için yoğun bir tempoyla, ilk günkü gibi çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. Büyükşehir ekipleri, virüs tehlikesi tamamen ortadan kalkana kadar Anamur’dan Tarsus’a kadar kentin tüm ilçelerinde dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürecek.

Özel kurulan dezenfeksiyon ekipleri her noktayı dezenfekte ediyor

Otobüsler ve duraklar sabahın erken saatlerinde dezenfekte ediliyor

Ortak kullanım alanlarının dezenfeksiyon işlemleri sıklaştırıldı

KentBis’ler de dezenfeksiyon işleminden geçiyor