İlaçlama çalışmaları tüm kentte sürüyor

27.08.2020 - 15:35, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 3056+ kez okundu.

İlaçlama çalışmaları tüm kentte sürüyor

Tepebaşı Belediyesi, ilçe genelinde gerçekleştirdiği uçkun türlerine karşı ilaçlama çalışmalarına aralıksız şekilde devam ediyor. Donanımlı araçlar ve tecrübeli personel ile gece-gündüz gerçekleştirilen çalışmalar, kentteki tüm mahallelerde sürüyor.

Tepebaşı Belediyesi halk sağlığı kapsamında gerçekleştirdiği ilaçlama çalışmalarına gece-gündüz devam ediyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün larvasit ve uçkun (sinek türleri) ilaçlamaları tüm bölgede sürdürüyor. Tepebaşı ilçe merkezinde ve kırsalda haşere ile mücadele eden ekipler rögar, foseptik, su kanalları gibi sineklerin üreyebileceği potansiyeldeki yerlerde larva ilaçlaması yapılıyor. Teknik donanımlı araçlar ile çalışan deneyimli belediye personeli, gün içi ile birlikte gece saatlerinde de ilaçlama gerçekleştiriliyor. Tepebaşı ilçe sınırlarındaki merkez ve kırsal mahallelerde devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren yetkililer, Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı, çevreye ve diğer canlılara zarar vermeyen renksiz, kokusuz ilaçlar kullanıldığını ifade ediyor. Kent sakinleri de yapılan ilaçlama çalışmalardan memnuniyetini belirtiyor.