İtfaiye Haftası dolayısıyla şehir turu atıldı

28.09.2020 - 14:14, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2756+ kez okundu.

İtfaiye Haftası dolayısıyla şehir turu atıldı

Her yıl 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan “İtfaiye Haftası” nedeniyle Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı araçlar şehir turu attı.

Her yıl 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan “İtfaiye Haftası” nedeniyle Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı araçlar şehir turu attı. Tonami Meydanından başlayan şehir turu, Cengiz Koçal Caddesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı, Fatih, Şehit Ömer Faydalı ve İstanbul Caddesini gerçekleştirildi.61 personel 13 araç ile ülkemizde nüfus ve yüz ölçüm baz alındığında en iyi itfaiye teşkilatları arasında yer alan Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, ihtiyaç duyulduğu anda çevre il ve ilçelere de destek vermekte. İtfaiye Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Yetkilileri; “Bu yıl İtfaiye Haftasının 306 yıldönümünü kutlamaktayız. Yangın, insanlığın karşı karşıya kaldığı felaketlerden biridir. Yurdumuzda 25 Eylül günü ile başlayan hafta, Yangın Haftası olarak kutlanır. Hafta süresince televizyonlarda, gazetelerde, radyolarda ve okullarda programlar düzenlenir. Yangına karşı alınacak önlemler anlatılır. Afiş ve resimlerle yurttaşlarımızın yangına karşı daha duyarlı olmalarına çalışılır. İtfaiye teşkilatımız günümüzde yeni ve gelişmiş araçlarla modernleşmiş olup teknolojiyi yakalamıştır. Haberleşme telsiz ve telefonla kısa sürede yapılabilmektedir. Yalova İtfaiyesi olarak Merkez ile Kazım Karabekir Müfreze İstasyonu’nda 61 personel ve 13 araçla Türkiye’mizin araç ve personel yönünden en iyi itfaiye teşkilatları arasındadır. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi itfaiyemiz önleme, kurtarma, eğitim ve söndürme görevlerini en iyi şekilde 365 gün 7/24 saat çalışarak yerine getirmeye çalışmakta bu doğrultuda araç ve ekipmanın modernizasyonu sürekli yenilemektedir” denildi.