İzmir için üzülmeyin

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.06.2019 - 15:55, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2190+ kez okundu.

İzmir için üzülmeyin

AKP, İzmir'i kazanabilmek için Binali Yıldırım gibi en güçlü bir ismini ortaya attı. Kazanamadı. AKP'nin İzmir'de en yüksek oyunu aldığı için övünür Binali Bey. Haklıdır. Partisinin en yüksek oyunu o kazandırmıştır. İzmir, daha fazlasını vermez çünkü. Ulaştırma Bakanı, Başbakan, Meclis Başkanı unvanlarını taşıyan Binali Yıldırım'dan sonra şansını Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile denedi. O da olmadı. Dolayısıyla... Senin iktidar olamadığın İzmir, pislik! Senin partinin rağbet görmediği İzmir, çöplük! Neymiş efendim, İzmir kokudan geçilmiyormuş! İzmir, CHP'li olduğu için "kanalizasyon"muş! AKP'li belediyelerde ise "temiz"lik varmış! İzmir'de yaşayan biri olarak güleyim mi, ağlayayım mı, bilemedim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir için üzülüyormuş! CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Erdoğan'ın sözlerine sosyal medya hesabından çok sert yanıt verdi. Buyrun, birlikte okuyalım: "Muktedir, Bahçelievler'de konuşmuş. İzmir için üzülmene gerek yok. İzmir, CHP'yle de, Tunç başkanla da mutlu ve huzurlu. Fatih karadan gemileri yürüttü, biz de deniz altından araçları yürüttük, demiş. Sizin İstanbul'da neyi nerden yürüttüğünüzü cümle alem biliyor.! Artık bu düzen değişecek. İstanbul'u daha fazla kirletmenize 16 milyon vatansever İstanbul seçmeni izin vermeyecek. Her Şey Çok Güzel Olacak." *** Herkese söyleyecek bir sözü olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'e bakalım cevap verecek mi? Verirse, zararlı çıkar. Söylemesi benden. Çünkü İzmirliler, İzmir'e toz kondurmaz. CHP'ye yürekten inanır, başkasına değil. Hal böyle olunca, il başkanına da sahip çıkar, arkasında durur. Tıpkı Aziz Kocaoğlu'nun arkasında durduğu gibi. İzmir'i hiç kimsenin merak etmesine gerek yok aslında. İzmir, CHP ile Aziz Kocaoğlu ile olduğu gibi Tunç Soyer ile de çok mutlu ve geleceğe umutla bakıyor. Pis kokmuyor, mis kokuyor. Bu kentte devlet odaklı yatırımlar devede kulak... İzmir Büyükşehir'in yatırımları, hizmetleri ise say say bitmez. *** 23 Haziran'a saatler kaldı. İstanbullular, 25 yıllık Refah Partisi ve ardından gelen AKP iktidarına son vermek için sabırsızlanıyor. Biz İzmirliler her zaman deriz ya... "Keşke Türkiye de İzmir gibi olsa" diye... İzmir gibi olma yolunda olmak isteyen şehirler, 31 Mart'ta sandığa gidip oyunu CHP'ye atarak adeta duvarları yıktı. İstanbul da kale surları gibi duran AKP engelini aştı. YSK; oyları tekrar tekrar saymaktan yoruldu, çareyi seçimi yenilemekte buldu. Olsun. 23 Haziran'da da İstanbullu, yine Ekrem İmamoğlu diyecektir. Bunu sadece İstanbullular istese, Binali Yıldırım'ın başkan olabileceğine ihtimal verirdim. Seçilmiş başkanın elinden mazbatayı aldılar ya... İşte bu yüzden, tüm Türkiye Ekrem İmamoğlu'nu istiyor. Onun için dua ediyor. Ekrem İmamoğlu'nu başkan görmek isteyenlerin sayısı, 18 günlük icraatında katlandı. Başta İzmirli olmak üzere tüm milletvekilleri, belediye başkanları, hatta eski vekiller bile İstanbul'u mesken tuttu. Seçim ola, hayrola! Her şey çok güzel olacak.