Kadın Kültür Evi'nde her gün yeni bir etkinlik var

14.10.2020 - 13:42, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:10 2093+ kez okundu.

Kadın Kültür Evi'nde her gün yeni bir etkinlik var

Afyonkarahisar Valimiz Sayın Gökmen ÇİÇEK’in talimatları, Sandıklı Belediye Başkanımız Mustafa ÇÖL ve Kaymakamımız Eflatun Can TORTOP tarafından ortaklaşa açılan Kadın Kültür Evimizde her gün farklı bir etkinlik, her gün farklı bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Hisar Mahallesinde bulunan tarihi konağımızın muhteşem atmosferinde yapılan kurslar, etkinlikler, danışmanlık hizmetlerine her gün yeni bir halka eklenerek kadınlarımızın kendilerini geliştirmelerine ve toplumsal anlamda üreten bir birey olarak kendi ayaklarının üstünde durmaları için gereken bilgiler kendilerine veriliyor.Sandıklı Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze bağlı olan Kadın Kültür Evimizin sorumlusu Sosyolog Esra Baykal tarafından kişisel danışmanlık hizmeti de verilen evimizde şimdiye kadar yapılan etkinlikler; Dünya okuma ve yazma günü etkinliği ile okuma-yazma bilmeyen kadınlarımıza kurslarımız devam ediyor. Peygamber Efendimizin (S.A.V) Hayatı ile ilgili her hafta düzenli olarak derslerimiz devam ediyor. Aile içi ve bireysel danışmanlık hizmetlerimiz devam ediyor. Sporun hayatımızdaki önemi ve faydaları ile ilgili konuşmacı beden eğitimi ve spor öğretmeni Ayşe Özarslan tarafından kurs verildi. Çocuklarımıza ve büyüklerimize masal etkinliği kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sanat Tarihi Öğrencisi olan aynı zamanda drama eğitmeni, masal, hikâye anlatıcısı Esma Eser Açıkgöz tarafından çocuklarımıza ve büyüklerimize birbirinden güzel masallar anlatıldı. Kadın Sağlığı eğitimi hemşire Sezer Kartal ve Canan İzci tarafından kadınlarımıza uygulamalı olarak verildi. Her hafta Cuma günleri Kıran-ı Kerim tilaveti yapılarak Kuran Kursu öğrencisi Sıdıka Arslan tarafından güncel vaaz veriliyor. Pandemi süresinde çocuklarımızın psikolojileri konulu söyleşi Psikolojik danışman Seher Gökçe tarafından yapıldı. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu tarafından tüm yurtta başlatılan "En iyi Narkotik Polisi Anne" projesi kapsamında, Afyonkarahisar Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz tarafından, Kadın Kültür Evimizde Annelerimize uyuşturucu hakkında detaylı bir sunum yapıldı. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Kadın girişimcilerimizi misafir ederek, yapılan çalışmalar hakkında kendilerine bilgiler verildi. Yeşilay Afyonkarahisar şubesi görevlisi Betül Aytekin ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi Afyonkarakisar Şubesi görevlisi Sosyal Hizmet Uzmanı Mine Palta tarafından kadınlarımıza Teknoloji Bağımlılığı eğitimi verildi. Şehit ve Gazi yakınlarımızı misafir ederek kendilerine SANJET Çiçek seramızdan sıklemen çiçeği hediye edildi. Bugün fitness spor salonumuzda yapılan spor etkinliği ile başlayan kurslarımız öğleden sonra diyetisyen programımız ile devam edecek olup haftaya; hediyelik ve turistik eşya yapımı keçe aksesuarları yapımı kursları ile devam edecek.  Tamamen ücretsiz olan Kadın Kültür Evimizden yararlanmak isteyen ve kurslara katılmak isteyen kadınlarımız, Hisar mahallesindeki evimize şahsen uğrayarak Danışmanlık görevi yapan arkadaşlarımızla görüşebilir, size uygun bir kursa veya eğitime katılabilirsiniz.