Karacabey altyapıda sorunsuz hale gelecek

09.09.2020 - 14:06, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 1844+ kez okundu.

Karacabey altyapıda sorunsuz hale gelecek

Karacabey’de, geçtiğimiz hafta Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kazmanın vurulmasıyla başlanan ve toplamda 226 km’lik içme suyu hattının yenilenmesini sağlayacak olan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Belediye Başkanı Ali Özkan, BUSKİ Karacabey Şube Müdürü Hakan Kaya ile birlikte çalışmaları inceledi.

Karacabey’in yıllardır hasretle beklediği içme suyu hattının yenilenmesi çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Yenimahalle’de gerçekleşen açılış sonrası başlayan ve yaklaşık 2 haftalık bir süre içinde 1.6 km’lik hattın döşenmesiyle devam eden çalışmalar kapsamında Belediye Başkanı Ali Özkan, BUSKİ Karacabey Şube Müdürü Hakan Kaya ile çalışmaları yerinde inceledi. Tamamlandığında ilçenin tüm içme suyu hatlarının yenilenerek, vatandaşların daha sağlıklı ve kesintisiz bir içme suyuna ulaşmasını beklediklerini belirten Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, projenin Avrupa Yatırım Bankası’ndan alınan 50 milyon Euro’luk kredi çerçevesinde finanse edildiğini ve 50 yıllık altyapının da 600 günde yenilenmesinin öngörüldüğünü kaydetti. Dev yatırım Karacabey’deki dev yatırımın ilk kazması, geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen törende atılmıştı. Toplam maliyeti 28 milyon 366 bin 785 TL olarak ifade edilen projede, iki haftalık bir süre içerisinde 1600 metrelik hattın yenilendiği belirtildi. BUSKİ Karacabey Şube Müdürü Hakan Kaya yaptığı açıklamada, “Çalışmalarımıza 2. haftasında da titizlikle devam ediyoruz.  Yenimahalle’de 6 sokağı tamamladık. Hızlı ve pratik bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Karacabey’imize hayırlı olsun” dedi. Yılların özlemi dindi Belediye Başkanı Ali Özkan da yaptığı açıklamada, “Yıllardan beri özlemi çekilen altyapı çalışmaları için Karacabey Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile start verildi. İlçemizin özlem duyduğu ve bir an önce kavuşmak istediği sağlıklı, modern, çağdaş ve kaliteli içme suyu şebekesi çalışmalarına, geçtiğimiz haftalarda değerli bakanlarımız, il başkanımız, protokol temsilcilerimiz, vatandaşlarımız ve büyükşehir belediye başkanımızın da katılımıyla start verildi. Yaklaşık 2 haftadır Yenimahalle’de başlayan çalışmalar sürüyor. Hiçbir sorun yaşanmadan, vatandaşlarımıza külfet getirmeden devam eden çalışmalarda 1600 metreye ulaşıldı. Bir taraftan kaliteli içme suyu için Gölecik Barajı inşaatı devletimiz tarafından gerçekleştirilirken, diğer taraftan da Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın talimatlarıyla, BUSKİ tarafından ihale edilen içme suyu şebekesinin yenilenmesi ve gelecek 50 yılda, ‘güzellikler şehri’ Karacabey’deki yaşayan vatandaşlarımıza hizmet etmesi için çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor. Biz bu dönemi, ‘altyapı dönemi’ olarak ifade ediyoruz. Gerçekten bu noktada güzel çalışmalara imza atıyoruz. Havai elektrik hatlarının yer altına alınması ile ilgili çalışmalar da hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu çalışmaların faydasını, ilk senesinde görmüş durumdayız. Kesintiler 1 yılda ciddi oranda azaldı. İnşallah 95 oranında elektrik hatları yer altına alınacak. İçme suyu hatlarımız tamamen yenilenecek. Bununla birlikte, önümüzdeki günlerde kanal ihalesi yapılacak ve bir taraftan da yağmur suyu çalışmaları yenilenecek. En sonunda Karacabey ve Yeniköy’de arıtma sistemleri tesis edilerek, Karacabey’i altyapı noktasında sorunsuz hale getirecek. Modern, çağdaş bir şehre kavuşacağız. Dört başı mamur bir Karacabey gerçekleştireceğiz inşallah. Biz bu çalışmalarda başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a, ekibine, çalışanlara ve müteahhit firmaya teşekkür ediyoruz” dedi.

Dev yatırım

Yılların özlemi dindi