Kurtuluşun 98. Yıldönümü kutlandı

GÜNDEM 17.09.2020 - 16:15, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 1865+ kez okundu.

Kurtuluşun 98. Yıldönümü kutlandı

Bandırma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümü, Cumhuriyet Meydanı ve Son Kurşun Anıtı’nda pandemi önlemleri kapsamında düzenlenen törenlerle kutlandı. İlk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda saat 10:00’da düzenlenen törene Kaymakam Günhan Yazar, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hava Pilot Oğuz Okuyucu, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Tören Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi. Başkan Tosun, yaptığı konuşmada: “Ayyıldızlı Bayrağımızın Bandırma semalarıyla bir daha inmemek üzere yeniden buluştuğu bu onurlu ve gururlu günün sabahında yine hep beraberiz. Bizler bugünün heyecanını ve coşkusunu tam 98 yıldır yaşıyoruz ve her yıl bu duygularımız bir önce ki yıla göre artarak sürüp gidiyor. 17 Eylül, kanımızın son damlası akmadan vatanın bir karış toprağından bile vazgeçmeyeceğimizin kanıtıdır. 17 Eylül Bandırma’yı, işgalin kasvetine boğan kara bulutların, toprağımıza, aşımıza göz koyan emperyalistler ve onların uşaklarının derslerini alarak buralardan çekilip gittikleri gündür. 17 Eylül Bandırma’mızın bayramıdır. İşte bu yüzdendir ki her 17 Eylül’de göğsümüz kabarıyor, yüreklerimiz çarpıyor, gözlerimiz yaşarıyor. Kuruluşun ve Kurtuluşun kenti güzel Bandırma’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıl dönümü hepimize kutlu olsun” dedi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenin akabinde protokol üyeleri Barış Manço Kültür Merkezi Melih Çınar Sergi Salonu’nda “Cumhurbaşkanlığı Osmanlı Arşivinden Milli Mücadelede Bandırma” konulu belge ve fotoğraf sergisini ziyaret etti. Daha sonra saat 11.00’de Ayyıldız Tepe Son Kurşun Anıtı’na ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’un anıta çelenk sunumu, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından tören sona erdi.