LGS’ye hazırlanan öğrencileri neler bekliyor?

06.05.2020 - 16:35, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 3426+ kez okundu.
 

LGS’ye hazırlanan öğrencileri neler bekliyor?

Doğa Koleji Ortaokul Rehberlik Bölüm Başkanı Gülşen Arslan, LGS’ye hazırlanan öğrencileri bekleyen yeni koşullara ilişkin önerilerde bulundu.

DOĞA KOLEJİ’NDEN LGS HAZIRLIK SÜRECİNDEKİ ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER Liselere Geçiş Sınavı (LGS) takviminin yeniden belirlenmesinin ardından öğrencileri bekleyen sürece ilişkin açıklamada bulunan Doğa Koleji Ortaokul Rehberlik Bölüm Başkanı Gülşen Arslan, öğrencilerin sınava girecekleri salonda sıra düzenlerinin sosyal mesafeye dikkat edilecek şekilde kurgulanacağını belirtti.   Öğrencilerin sınava giderken ulaşım konusunda olumsuz bir durumla karşılaşmamaları adına kendi okullarında sınava girmelerine karar verildiğini belirten Arslan, öğrencilerin fiziki koşullarını çok iyi tanıdıkları, kendilerini güvende hissettikleri bir ortamda sınava girecek olmalarının, sınav kaygılarını azaltacağını dile getirdi. Arslan, “Koronavirüs salgını sürecinde göremedikleri tüm arkadaşlarıyla bir arada sınava girecek olmaları öğrencilerimiz için moral ve motivasyon kaynağı olacaktır. Öğrencilerimizin sınava girişlerinde, sınav süresince, sınav çıkışlarında izdiham oluşturulmamasına ve sosyal mesafenin korunmasına dikkat edilmelidir.” diye konuştu.   ÖĞRENCİLERİMİZ KAYGILANMAMALI   Arslan şu değerlendirmede bulundu:   “Öğrencilerimiz, genel tekrarları bir planlama dahilinde tamamlamalıdır. Sınavın son 3 haftalık zaman diliminde LGS konularının pekiştirilmesi ve yeni soru tiplerinin görülmesi için, konu eksiği olmayan öğrencilerimizin soru çözümlerine yoğunlaşması fayda sağlayacaktır. Öğrencilerimizden beklentimiz, kaygılanmamaları, sıkı çalışmaya ve ellerinden gelenin en iyisini yapmaya gayret etmeleridir.”    
Doğa Koleji Ortaokul Rehberlik Bölüm Başkanı Gülşen Arslan, LGS’ye hazırlanan öğrencileri bekleyen yeni koşullara ilişkin önerilerde bulundu.

DOĞA KOLEJİ’NDEN LGS HAZIRLIK SÜRECİNDEKİ ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) takviminin yeniden belirlenmesinin ardından öğrencileri bekleyen sürece ilişkin açıklamada bulunan Doğa Koleji Ortaokul Rehberlik Bölüm Başkanı Gülşen Arslan, öğrencilerin sınava girecekleri salonda sıra düzenlerinin sosyal mesafeye dikkat edilecek şekilde kurgulanacağını belirtti.

 

Öğrencilerin sınava giderken ulaşım konusunda olumsuz bir durumla karşılaşmamaları adına kendi okullarında sınava girmelerine karar verildiğini belirten Arslan, öğrencilerin fiziki koşullarını çok iyi tanıdıkları, kendilerini güvende hissettikleri bir ortamda sınava girecek olmalarının, sınav kaygılarını azaltacağını dile getirdi. Arslan, “Koronavirüs salgını sürecinde göremedikleri tüm arkadaşlarıyla bir arada sınava girecek olmaları öğrencilerimiz için moral ve motivasyon kaynağı olacaktır. Öğrencilerimizin sınava girişlerinde, sınav süresince, sınav çıkışlarında izdiham oluşturulmamasına ve sosyal mesafenin korunmasına dikkat edilmelidir.” diye konuştu.

 

ÖĞRENCİLERİMİZ KAYGILANMAMALI

 

Arslan şu değerlendirmede bulundu:

 

“Öğrencilerimiz, genel tekrarları bir planlama dahilinde tamamlamalıdır. Sınavın son 3 haftalık zaman diliminde LGS konularının pekiştirilmesi ve yeni soru tiplerinin görülmesi için, konu eksiği olmayan öğrencilerimizin soru çözümlerine yoğunlaşması fayda sağlayacaktır. Öğrencilerimizden beklentimiz, kaygılanmamaları, sıkı çalışmaya ve ellerinden gelenin en iyisini yapmaya gayret etmeleridir.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seffafbelediyecilik.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.