Meram'da tapu sevinci

GÜNDEM 19.07.2020 - 13:44, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2685+ kez okundu.

Meram'da tapu sevinci

Meram’da 18 Madde çalışmalarının yürütüldüğü en büyük bölgelerden birinde daha çalışmalar tamamlanarak vatandaşlara tapuları dağıtılmaya başlandı. Tapu dağıtım töreninde konuşan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Meram’ın iki mahallesini kapsayan ve 2310 maliki ilgilendiren büyük bir alanda daha çalışmaları bitirmiş olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

İmar ve 18 Madde çalışmalarına hız kesmeden devam eden Meram Belediyesinde yine tapu dağıtım töreni vardı. Meram’ın iki mahallesinde 2 milyon 324 bin metrekarelik alanda 1145 maliki ilgilendiren 18 Madde çalışmalarının tamamlanıp tapu dağıtımlarının başlamasından bir hafta gibi kısa bir süre sonra 2 mahalleyi daha kapsayan 1 milyon 180 bin metrekarelik bir alanda 2310 maliki ilgilendiren 18 Madde çalışmaları tamamlanarak tapu dağıtımlarına başlandı. Tapular düzenlenen törenle hak sahiplerine dağıtılmaya başlandı  Eski sınırlarıyla Küçük Kovanağzı, Arif Bilge, Ladikli ve Yenice Mahallelerini yeni halleriyle de Yenişehir, ve Hadimi Mahallelerini kapsayan, Yenice TOKİ konutlarının güneyinde ve Kurtuluş Mezarlığının bulunduğu bölgede gerçekleştirilen 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18 Maddesi kapsamında toplam 1423 adet kadastro parseli girmiş ve neticesinde 67 adet imar parseli üretilmiştir. Uygulama sonucunda, 4 dini tesis alanı (15.189, 30 m²), 7 adet eğitim alanı (60.312,19 m²), 4 adet belediye hizmet alanı (11.056, 33 m²), 1 spor alanı (9.516,69 m²), 1 sağlık alanı (14.214,98 m²), 1 Kültürel alan (3.613, 75 m²), 2 adet İdari Hizmet alanı (24.187, 08 m²) ve 4 adet ticaret alanı (23582, 55 m²) oluşturuldu. Meram Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen tapu dağıtımına Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, mahalle muhtarları ve hak sahibi vatandaşlar katıldı. Başkan Kavuş: "Şu an tapu alan hemşehrilerim kadar heyecanlı ve mutluyum" Törende yaptığı konuşmaya, şu an itibariyle 20’den fazla bölgede devam eden 18 Madde çalışmaları olduğunu hatırlatarak başlayan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, yaklaşık bir buçuk yıl içinde bitirdikleri büyük alanlardan birisinin de bu bölge olduğunu belirtti. En büyük beş uygulamalarından biri olan bu bölgedeki çalışmaların tamamlanmasını vatandaşın özlemle beklediği yerlerden biri olduğuna vurgu yapan Başkan Kavuş, “Eski sınır ve isimleriyle 4 mahallemizi yeni sınır ve isimleriyle de 2 mahallemizi ilgilendiren alan 1 milyon 180 bin metrekare. Hem genelde imar çalışmaları hem de özelde bu bölgenin sorununu çözmek seçim zamanında Meram ile ilgili verdiğimiz sözlerin başında geliyordu. Meram’ın imar planlarını çoğunlukla, 18 Madde uygulamalarını ise yarı yarıya bitirmiş durumdayız. Zor olan kısım vatandaşla birebir görüşüp anlaşma zorunluluğundan dolayı 18 Madde çalışmaları. Bu bölgeyi Allah’a şükür çözdük, genelde çözüme de koşar adım ilerliyoruz. Şu an en az sizin kadar heyecanlıyım, mutluyum. İnşallah hem sizler hem bizler hem de Meramımız  için hayırlı mübarek olsun. Biz bu noktada görevimizi bitirdik diye bir kenara çekilmiyoruz. Bu mahallelerimiz hizmetleri daha hızlı alabilsinler diye elimizi taşın altına koymaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu. Bu konuşmanın ardından söz almak isteyen Yenişehir Mahalle Muhtarı Ali Söylemez ile Hadimi Mahalle Muhtarı Süleyman Karabudak hem bu tapu dağıtımları hem de mahallelerine gösterdiği yakın ilgi ve hizmetlerinden dolayı Başkan Mustafa Kavuş’a teşekkürlerini iletti. Vatandaşların sorularını ve mahalleleri hakkında görüşlerini de dinleyen Başkan Kavuş, programın sonunda hak sahiplerine tapularını dağıttı.
Tapular düzenlenen törenle hak sahiplerine dağıtılmaya başlandı
Başkan Kavuş: "Şu an tapu alan hemşehrilerim kadar heyecanlı ve mutluyum"