Mersinliler müzik dolu bir yaz geçiriyor

GÜNDEM 10.08.2020 - 13:23, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2452+ kez okundu.

Mersinliler müzik dolu bir yaz geçiriyor

Her hafta daha fazla Mersinli’ye ulaşan Büyükşehir Belediyesi’nin konserleri, ilçelere dalga dalga yayılıyor. Büyükşehir’in düzenli olarak gerçekleştirdiği konserler geçen hafta kentte toplam 7 ilçede devam etti. Göçmen Sahil Kavşağı Akustik Park’ta düzenlenen akustik konser ile yurttaşlar pazar gününün de keyfini çıkardı. Akustik müzikle keyifli bir akşam geçiren Mersinliler, özel bir ana da şahitlik etti. Konser arasında Gülay Karaatlı’ya evlilik teklifinde bulunan Burhan Barut, ‘Evet’ cevabıyla sevince boğuldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yeni normalleşme sürecinde merkez ve diğer ilçelerde düzenlediği sosyal mesafeli konserlerle kültür sanat etkinliklerini tüm kente yayıyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı öncülüğünde her hafta Cuma ve Cumartesi günleri düzenli olarak gerçekleştirilen konserler geçen hafta Yenişehir, Toroslar, Tarsus, Erdemli, Mut, Aydıncık ve Silifke olmak üzere toplam 7 ilçede devam etti. Yurttaşlar Pazar gününün tadını ise Yenişehir İlçesi Göçmen Sahil Kavşağı Akustik Park’taki akustik konser ile çıkardı. 7 ilçeden aynı anda ezgiler yükseldi   Konserlerin ilk noktası Cuma akşamı Alice konseriyle Yenişehir İlçesi Özgecan Aslan Barış Meydanı oldu. Tarsus Kültür Park’ta Ahmet Mercan konseri ile Tarsuslular, Erdemli Tömük Mahallesi Öner Sitesi sahilinde Filozof Kedi konseriyle ise yazlıkçılar müziğin ritmini yakaladı. Mut İlçesi Çınaraltı Mahallesi’nde Grup Duvar konseri ve Aydıncık İlçesi sahilinde Demir ve Orkestrası konseri dinleyenlerine müzik dolu bir akşam yaşattı.  Konser etkinlikleri Toroslar İlçesi’ne de taşındı Cumartesi günü Toroslar İlçesi Çağdaşkent Mahallesi’nde düzenlenen ilk konser etkinliği mahalle sakinlerini sevindirdi. Seda İnan&Yazı Tura Grubu’nun performansını sergilediği konseri, kimi yurttaş konser alanında dinledi, kimi de şarkılara balkonlardan eşlik etti. Eş zamanlı gerçekleşen konserlerin bir diğeri AG Band konseriyle Silifke İlçesi’nin Taşucu Mahallesi’nde yapıldı. Yenişehir İlçesi Özgecan Aslan Barış Meydanı Grup Kozmos konseriyle, Erdemli İlçesi Tömük Mahallesi Flamingo 4 sitesi önünde Batuhan Şaraplı konseriyle renklendi. Tarsus Kültür Park’ta gerçekleşen Haluk Şahinsoy konseri ile yurttaşlar müzik dolu bir akşam yaşadı. Haftanın son gününde akustik tınılar Mersinliler haftanın son günü olan Pazar gününü Göçmen Sahil Kavşağı Akustik Park’ta Nil ile Akustik konser etkinliğiyle taçlandırdı. Yeşilin ve mavinin bir arada olduğu konser alanında her yaştan Mersinli unutulmaz pek çok şarkının akustik versiyonlarına eşlik etti. Sahil özel bir ana şahitlik etti Akustik müzikle keyifli bir akşam geçiren Mersinliler, özel bir ana şahitlik etti. Konser arasında Gülay Karaatlı’ya evlilik teklifinde bulunan Burhan Barut, ‘Evet’ cevabıyla sevince boğuldu. Mutlu çift sahnenin önünde alkışlar eşliğinde dans etti. Yaşadığı mutluluğu ve heyecanı ifade eden Gülay Karaatlı etkinlikler için Başkan Vahap Seçer’e teşekkür etti. Karaatlı, “Herkesin içinde böyle bir şey yapacağını beklemiyordum. Çok mutlu oldum. Hayatım onunla anlam kazandı, onunla son bulmasını istiyorum” dedi. “Bütün ilçelerde olması daha iyi oldu” Toroslar İlçesi Çağdaşkent Mahallesi’nde yaşayan Hicran Ceylan, “Başkanımız’ın yaptığı bu etkinliklerden çok memnunuz. Özellikle bu dönemde olması bizi çok mutlu etti. Bütün ilçelerde olması daha iyi oldu. Gidemediğimiz yerler oluyor. Hiç olmazsa burada toplandık. Çok güzel geçiyor” dedi. “Bu yokluk döneminde insanlara moral lazım” Fatma Çağanay da Toroslar İlçesi’nde düzenlenen konser etkinliklerinden memnun olanlardan. Tesadüfen konser etkinliğine rastladığını ve çok mutlu olduğunu ifade eden Çağanay, “Çok memnun oldum hoşuma gitti. Bu yokluk döneminde insanlara moral lazım. Geçen hafta Ayaş’ta denize gitmiştik, orada da gördüm. Belediyenin çalışmaları çok hoşuma gidiyor” diye konuştu. “Burada çoğunluk varsa bir şeyleri başarmıştır” Askeri okul sınavlarına hazırlanan Ali Eren Özçelik sahildeki vatandaşların sosyal mesafeye uyduklarını dile getirerek, “Sahil Mersinliler’in kendini dinlediği bir yer. Müzik dinliyorsun, oturup keyif yapıyorsun bundan güzel bir şey olamaz” dedi.

7 ilçeden aynı anda ezgiler yükseldi

Konser etkinlikleri Toroslar İlçesi’ne de taşındı

Haftanın son gününde akustik tınılar

Sahil özel bir ana şahitlik etti