Mustafa Bozbey
Mustafa Dündar

Mini mini birler de dijital oluyor

EĞİTİM 17.08.2020 - 11:46, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 1969+ kez okundu.
 

Mini mini birler de dijital oluyor

Koronavirüs vakalarının ülke genelinde artış göstermesinin ardından okulların açılış tarihi 21 Eylül’e ertelenirken, Bornova Belediyesi öğrencilere uzaktan eğitim desteği verdiği Dijital Sınıf’a ilkokul öğrencilerini de dahil etti.

Bornova’da oturan ya da eğitim gören tüm ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak başlayan Dijital Sınıf’tan 2020 – 2021 Eğitim-Öğretim Dönemi’nde ilkokul öğrencileri de yararlanabilecek. Yeni haliyle Dijital Sınıf’ın hedef kitlesindeki öğrenci sayısı 55 binden 80 bine çıktı. 2019 yılı sonunda kullanıma açılan 40 binin üzerinde öğrencinin yararlandığı Dijital Sınıf 1, 2, 3 ve 4 sınıflara yönelik içeriklerin yüklenmesiyle ilkokuldan liseye, üniversite hariç tüm öğrencilerin kullanımına uygun hale getirildi. Toplam video sayısı 3.700’den 6.600’e çıkarıldı. Ara yüzü tamamen yenilenen Dijital Sınıf için öğrencilerin genel anlamdaki eksikliği göz önüne alınarak yeni bir paragraf modülü oluşturuldu. Çocukların hem okuma becerilerini, hem de genel kültürlerini geliştirmeleri için yüzlerce paragraf eklendi. Öğrenciler, yeni haliyle Dijital Sınıf’ta çalışma takvimini de belirleyebiliyor. Çocuklarımız geri kalmasın Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, özellikle koronavirüs salgını döneminde uzaktan eğitimin öneminin çok daha iyi anlaşıldığını ifade ederek, “Eğitim herşeyden önemli. Bu anlayışla Dijital Sınıf’ı tüm öğrencilerimizin yararlanabileceği boyuta taşıdık. Artık ilkokullar da Dijital Sınıflı oldu. Salgın nedeniyle aksama ve gecikmeler yaşanan eğitim alanında, geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimlerinden geri kalmamaları için herşeyi yapıyoruz” diye konuştu. Engelleri kaldıran proje Başta belediyeler olmak üzere bir çok kuruma örnek olan Dijital Sınıf tüm öğrencilere diledikleri zaman alabilecekleri videolu eğitim imkanı sunuyor. LGS’ye hazırlanan 8 sınıf ve SYS ile AYS’ye girecek 12 sınıf öğrencilerine özel canlı yayınlar gerçekleştiriliyor. Öğrenciler, uzaktan erişim tekniğine dayalı Dijital Sınıfa bilgisayar, tablet ya da cep telefonlarından günün her saati ulaşabiliyor, dersleri izleyebiliyor ve alıştırma sorularını indirip çözebiliyor. Destekleyici bir eğitim modeli olan sistemde, deneme sınavları da yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uyumlu içeriklerin yer aldığı Proje ile dershane hizmeti, engelli öğrencilerin evlerine de götürülmüş oluyor. Dijital Sınıf’a, https://dijitalsinif.bornova.bel.tr/ web adresinden online "üye ol " butonundan gerekli bilgiler doldurularak giriş yapılıp eğitime başlanabiliyor.  
Koronavirüs vakalarının ülke genelinde artış göstermesinin ardından okulların açılış tarihi 21 Eylül’e ertelenirken, Bornova Belediyesi öğrencilere uzaktan eğitim desteği verdiği Dijital Sınıf’a ilkokul öğrencilerini de dahil etti.
Bornova’da oturan ya da eğitim gören tüm ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak başlayan Dijital Sınıf’tan 2020 – 2021 Eğitim-Öğretim Dönemi’nde ilkokul öğrencileri de yararlanabilecek. Yeni haliyle Dijital Sınıf’ın hedef kitlesindeki öğrenci sayısı 55 binden 80 bine çıktı. 2019 yılı sonunda kullanıma açılan 40 binin üzerinde öğrencinin
yararlandığı Dijital Sınıf 1, 2, 3 ve 4 sınıflara yönelik içeriklerin yüklenmesiyle ilkokuldan liseye, üniversite hariç tüm öğrencilerin kullanımına uygun hale getirildi. Toplam video sayısı 3.700’den 6.600’e çıkarıldı. Ara yüzü tamamen yenilenen Dijital Sınıf için öğrencilerin genel anlamdaki eksikliği göz önüne alınarak yeni bir paragraf modülü oluşturuldu. Çocukların hem okuma becerilerini, hem de genel kültürlerini geliştirmeleri için yüzlerce paragraf eklendi. Öğrenciler, yeni haliyle Dijital Sınıf’ta çalışma takvimini de belirleyebiliyor.
Çocuklarımız geri kalmasın
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, özellikle koronavirüs salgını döneminde uzaktan eğitimin öneminin çok daha iyi anlaşıldığını ifade ederek, “Eğitim herşeyden önemli. Bu anlayışla Dijital Sınıf’ı tüm öğrencilerimizin yararlanabileceği boyuta taşıdık. Artık ilkokullar da Dijital Sınıflı oldu. Salgın nedeniyle aksama ve gecikmeler yaşanan eğitim alanında, geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimlerinden geri kalmamaları için herşeyi yapıyoruz” diye konuştu.
Engelleri kaldıran proje
Başta belediyeler olmak üzere bir çok kuruma örnek olan Dijital Sınıf tüm öğrencilere diledikleri zaman alabilecekleri videolu eğitim imkanı sunuyor. LGS’ye hazırlanan 8 sınıf ve SYS ile AYS’ye girecek 12 sınıf öğrencilerine özel canlı yayınlar gerçekleştiriliyor. Öğrenciler, uzaktan erişim tekniğine dayalı Dijital Sınıfa bilgisayar, tablet ya da cep telefonlarından günün her saati ulaşabiliyor, dersleri izleyebiliyor ve alıştırma sorularını indirip çözebiliyor. Destekleyici bir eğitim modeli olan sistemde, deneme sınavları da yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uyumlu içeriklerin yer aldığı Proje ile dershane hizmeti, engelli öğrencilerin evlerine de götürülmüş oluyor. Dijital Sınıf’a, https://dijitalsinif.bornova.bel.tr/ web adresinden online "üye ol " butonundan gerekli bilgiler doldurularak giriş yapılıp eğitime başlanabiliyor.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seffafbelediyecilik.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.