Minik İtfaiyeciler Eğlenerek Öğrendiler

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.06.2019 - 06:40, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2063+ kez okundu.

Minik İtfaiyeciler Eğlenerek Öğrendiler

Burhaniye Öğretmenler Mahallesi Halk Plajı’nda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından, çocuklara özel olarak düzenlenen “Eğitim ve Eğlence Parkuru”nda minik itfaiyeciler doyasıya eğlendi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatıyla, İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından geride bıraktığımız Pazar günü Burhaniye Öğretmenler Mahallesi Halk Plajı’nda gerçekleştirilen “Eğitim ve Eğlence Parkuru”na ilgi yoğun oldu. Aileleriyle birlikte etkinliğe gelen minikler, itfaiyecilik mesleği hakkında bilgiler edinerek, eğlenerek öğrendiler. Minik itfaiyeciler, kendileri için özel olarak hazırlanan parkurlarda yarışırken doyasıya eğlendiler. VATANDAŞLARIN İLGİSİ BÜYÜK Vatandaşların böyle etkinliklere talebinin yoğun olduğunu söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Oktay Erbalaban “Bugün burada İtfaiye Daire Amirliğimizin düzenlemiş olduğu Çocuk Şenliği etkinliklerinde bulunuyoruz. Halkımız sosyal faaliyetlerden memnun, daha sık yapılmasını istiyor. Bu etkinliklerden dolayı başta Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz olmak üzere; İtfaiye Daire Başkanımız ve emeği geçenlere çok teşekkür ederiz.” diyerek görüşlerini belirtti. ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK Etkinlikle ilgili bilgilendirmelerde bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Müdahale ve AFKOM Şube Müdürü Hüseyin Kurt ise “Çocuklarımız için bir güzel bir etkinlik planladık. Amacımız; çocukların güzel vakit geçirerek yeni şeyler öğrenmeleri ve itfaiye hizmetleri hakkında da bilgi sahibi olmaları. Bunun yanında yetişkinlerinde konuyla alakalı farkındalık kazanmasını amaçlıyoruz. Çeşitli yerlerde, plajlarımızda da bu hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Edremit’te, Ayvalık’ta, Erdek’te, Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ın talimatıyla sahadayız. Bununla alakalı da elimizden geldiği kadar en iyisini yapmaya çalışıyoruz.” dedi.