Mustafa Bozbey
Mustafa Dündar

Nevşehir’de LGS öncesi öğrencilere karpuz ikramı

EĞİTİM 19.06.2020 - 14:46, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2564+ kez okundu.
 

Nevşehir’de LGS öncesi öğrencilere karpuz ikramı

Nevşehir Belediyesi tarafından, pandemi sürecinde eğitimlerine evlerinde devam eden ve hafta sonu gerçekleştirilecek olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS)’ye girecek olan öğrencilere karpuz ikram edildi. Belediye Başkanı Rasim Arı, sınavın yapılacağı okulların önünde gerçekleştirilen karpuz dağıtımına katılarak öğrencilere başarılar diledi.

20 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan LGS öncesinde, Nevşehir’de sınava girecek olan 3 bin 148 öğrenciye Nevşehir Belediyesi tarafından karpuz ikramında bulunuldu. Belediye görevlileri, yaklaşık 27 ton karpuzu sınavların gerçekleştirileceği 22 okulun önünde öğrencilere dağıttı. Gençler en büyük hazinemiz Mihriban Emin Gülen İlköğretim Okulu’nda öğrencilere karpuzları kendisi dağıtan Belediye Başkanı Rasim Arı, öğrencilere sınav öncesinde zihin açıcı, vitamin deposu ve enerji verici karpuzlardan yemeleri tavsiyesinde bulundu. Nevşehir’in ve Türkiye’nin geleceği olarak gördüğü gençlere sınavda başarılar dileyerek bir süre sohbet eden Arı, “Yavrularımız bizim geleceğimiz. Sadece şehrimizin değil ülkemizin geleceği bu gençler. Türkiye’nin diğer dünyadaki ve Avrupa’daki ülkelerden farkı genç nüfusunun yoğun olması ve genç nüfusunun varlığı en büyük sermayemiz, en büyük güvencemiz. Dolayısıyla bu gençlerimiz uzun bir pandemi sürecinden, sıkıntılı bir süreçten sonra eğitim hayatlarındaki geleceklerini belirleyecek bir sınava girecekler. Sınav öncesinde bizde kendilerine hem moral vermek hem de motivasyonlarını sağlamak için böyle bir şey düşündük. Haftaya da inşallah üniversite sınavına girecek olan yavrularımız için aynısını yapacağız. Biz bugün onlara moral olsun, motivasyon olsun, biz sizin yanınızdayız, bak sizi unutmadık mesajını vermek için gerçekleştirdiğimiz bir etkinlik bu. Şehrin güzellikleri aslında bunlar. Bizim bir olduğumuzun, kardeş olduğumuzun göstergesidir. Yarınki sınav öncesinde yavrularımıza başarılar diliyorum. Ailelerinin ve kendilerinin verdikleri emekleri inşallah Rabbim zayi etmez. Her birisi istedikleri, arzu ettikleri okullara girerler. Bizde onlara bu vesileyle moral motivasyon vermiş oluruz. Hepsine başarılar diliyorum.” dedi. Kardeşlik ve muhabbet elimi uzatıyorum Bu gibi etkinliklerin şehirdeki birlik ve kardeşlik duygularının da pekişmesine vesile olduğunu ifade eden Arı sözlerini şöyle sürdürdü; “Bununla ilgili sosyal medya ve haber sitelerindeki yorumlara baktım gerçekten mutlu oldum. Bir defa daha karar verdim ki; bu şehirde sevsin, sevmesin ön yargı beslesin, beslemesin bütün kardeşlerime tekrar kardeşlik ve muhabbet elimi uzatıyorum. Onlarda aynı samimiyetle tuttuğu andan itibaren çok daha iyi işler yapacağız. Biz hiçbir kimseye, hiçbir STK’ya, siyasi partiye, kuruma ayrım yapmıyoruz. Bu şehrin bütün fertleri aynı sevgiyi, aynı muhabbeti hak ediyor. Ufak tefek nüanslarımız, eksikliklerimiz olabilir buda insanlık halidir. Bunu böyle bilerek kucaklaşmak bence şehrimize değer kazandıracak. Bu etkinliğimiz ile ilgili farklı gruplardan siyasi partilerden o kadar güzel şeyler söyleyen insanlar var ki. İşte bizim şehrimizin ihtiyacı olan bu. İşte ben buna varım. İsteyen bana kızsın, isteyen başka şeyler söylesin hiçbir şekilde onlara karşı sevgide kusur etmeyeceğim.”
Nevşehir Belediyesi tarafından, pandemi sürecinde eğitimlerine evlerinde devam eden ve hafta sonu gerçekleştirilecek olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS)’ye girecek olan öğrencilere karpuz ikram edildi. Belediye Başkanı Rasim Arı, sınavın yapılacağı okulların önünde gerçekleştirilen karpuz dağıtımına katılarak öğrencilere başarılar diledi.

20 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan LGS öncesinde, Nevşehir’de sınava girecek olan 3 bin 148 öğrenciye Nevşehir Belediyesi tarafından karpuz ikramında bulunuldu.

Belediye görevlileri, yaklaşık 27 ton karpuzu sınavların gerçekleştirileceği 22 okulun önünde öğrencilere dağıttı.

Gençler en büyük hazinemiz

Mihriban Emin Gülen İlköğretim Okulu’nda öğrencilere karpuzları kendisi dağıtan Belediye Başkanı Rasim Arı, öğrencilere sınav öncesinde zihin açıcı, vitamin deposu ve enerji verici karpuzlardan yemeleri tavsiyesinde bulundu.

Nevşehir’in ve Türkiye’nin geleceği olarak gördüğü gençlere sınavda başarılar dileyerek bir süre sohbet eden Arı, “Yavrularımız bizim geleceğimiz. Sadece şehrimizin değil ülkemizin geleceği bu gençler. Türkiye’nin diğer dünyadaki ve Avrupa’daki ülkelerden farkı genç nüfusunun yoğun olması ve genç nüfusunun varlığı en büyük sermayemiz, en büyük güvencemiz. Dolayısıyla bu gençlerimiz uzun bir pandemi sürecinden, sıkıntılı bir süreçten sonra eğitim hayatlarındaki geleceklerini belirleyecek bir sınava girecekler. Sınav öncesinde bizde kendilerine hem moral vermek hem de motivasyonlarını sağlamak için böyle bir şey düşündük. Haftaya da inşallah üniversite sınavına girecek olan yavrularımız için aynısını yapacağız. Biz bugün onlara moral olsun, motivasyon olsun, biz sizin yanınızdayız, bak sizi unutmadık mesajını vermek için gerçekleştirdiğimiz bir etkinlik bu. Şehrin güzellikleri aslında bunlar. Bizim bir olduğumuzun, kardeş olduğumuzun göstergesidir. Yarınki sınav öncesinde yavrularımıza başarılar diliyorum. Ailelerinin ve kendilerinin verdikleri emekleri inşallah Rabbim zayi etmez. Her birisi istedikleri, arzu ettikleri okullara girerler. Bizde onlara bu vesileyle moral motivasyon vermiş oluruz. Hepsine başarılar diliyorum.” dedi.

Kardeşlik ve muhabbet elimi uzatıyorum

Bu gibi etkinliklerin şehirdeki birlik ve kardeşlik duygularının da pekişmesine vesile olduğunu ifade eden Arı sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bununla ilgili sosyal medya ve haber sitelerindeki yorumlara baktım gerçekten mutlu oldum. Bir defa daha karar verdim ki; bu şehirde sevsin, sevmesin ön yargı beslesin, beslemesin bütün kardeşlerime tekrar kardeşlik ve muhabbet elimi uzatıyorum. Onlarda aynı samimiyetle tuttuğu andan itibaren çok daha iyi işler yapacağız. Biz hiçbir kimseye, hiçbir STK’ya, siyasi partiye, kuruma ayrım yapmıyoruz. Bu şehrin bütün fertleri aynı sevgiyi, aynı muhabbeti hak ediyor. Ufak tefek nüanslarımız, eksikliklerimiz olabilir buda insanlık halidir. Bunu böyle bilerek kucaklaşmak bence şehrimize değer kazandıracak. Bu etkinliğimiz ile ilgili farklı gruplardan siyasi partilerden o kadar güzel şeyler söyleyen insanlar var ki. İşte bizim şehrimizin ihtiyacı olan bu. İşte ben buna varım. İsteyen bana kızsın, isteyen başka şeyler söylesin hiçbir şekilde onlara karşı sevgide kusur etmeyeceğim.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seffafbelediyecilik.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.