Mustafa Bozbey
Mustafa Dündar

Nikahlar korona günlerinde de hız kesmedi

GÜNDEM 21.08.2020 - 11:20, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 1788+ kez okundu.
 

Nikahlar korona günlerinde de hız kesmedi

Çankaya Belediyesi 2020'nin ilk sekiz ayında 2 bin 713 çiftin nikahını kıyıldı. Çankaya'da nikahlar, dezenfekte edilen salonlarda gelin, damat ve iki şahidin katılımıyla sosyal mesafe kuralı gözetilerek kıyılırken, çiftler törene mutlaka maske ile katılıyor.

Çankaya'da, yaşamlarını birleştirmek isteyen çiftleri pandemi süreci etkilemedi. Salgının damga vurduğu son altı ayda alınan önlemler ve kısıtlamalara rağmen Çankaya'da 2020 yılının ilk 8 ayında 2 bin 713 nikah kıyıldı. Özellikle sokağa çıkma yasaklarının yaşandığı aylarda 1000'den fazla çift yaşamlarını birleştirdi. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle 15 Haziran itibariyle açılan nikah salonlarında ilk günden bu yana yoğunluk artarak devam ediyor. Gerekli tüm önlemler alındı Nikah işlemlerinin az sayıda katılımcı ve alınan önlemler dahilinde yapıldığını kaydeden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen "İçişleri Bakanlığından yayınlanan genelge doğrultusunda Çankaya'da evlenmek isteyen çiftlerimizin nikâh akitlerini gerçekleştiriyoruz. Nikahlarda, alınan önlemler kapsamında sosyal mesafe korunarak az sayıda katılımcı ve iki şahit dışında nikâhlar da kimse bulunmuyor; takı merasimi yapılmıyor. Çankaya Belediyesi olarak bu zor süreçte dünya evine giren tüm çiftlerimize bir ömür boyu sağlık ve mutluluk diliyorum" diye konuştu. Salon dezenfekte ediliyor Çankaya'da nikahlar, dezenfekte edilen salonlarda gelin, damat ve iki şahidin katılımıyla sosyal mesafe kuralı gözetilerek kıyılırken, çiftler törene mutlaka maske ile katılıyor. Nikahlarda salonun kapasitesinin altında davetli kabul edilirken, hatıra fotoğrafları da maskeli alınıyor. Evlilik cüzdanının dahi dezenfekte edilerek takdim edildiği tören sonunda, ikinci törene geçilmeden salon bir süre havalandırılıyor.  
Çankaya Belediyesi 2020'nin ilk sekiz ayında 2 bin 713 çiftin nikahını kıyıldı. Çankaya'da nikahlar, dezenfekte edilen salonlarda gelin, damat ve iki şahidin katılımıyla sosyal mesafe kuralı gözetilerek kıyılırken, çiftler törene mutlaka maske ile katılıyor.
Çankaya'da, yaşamlarını birleştirmek isteyen çiftleri pandemi süreci etkilemedi. Salgının damga vurduğu son altı ayda alınan önlemler ve kısıtlamalara rağmen Çankaya'da 2020 yılının ilk 8 ayında 2 bin 713 nikah kıyıldı. Özellikle sokağa çıkma yasaklarının yaşandığı aylarda 1000'den fazla çift yaşamlarını birleştirdi. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle 15 Haziran itibariyle açılan nikah salonlarında ilk günden bu yana yoğunluk artarak devam ediyor.
Gerekli tüm önlemler alındı
Nikah işlemlerinin az sayıda katılımcı ve alınan önlemler dahilinde yapıldığını kaydeden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen "İçişleri Bakanlığından yayınlanan genelge doğrultusunda Çankaya'da evlenmek isteyen çiftlerimizin nikâh akitlerini gerçekleştiriyoruz. Nikahlarda, alınan önlemler kapsamında sosyal mesafe korunarak az sayıda katılımcı ve iki şahit dışında nikâhlar da kimse bulunmuyor; takı merasimi yapılmıyor. Çankaya Belediyesi olarak bu zor süreçte dünya evine giren tüm çiftlerimize bir ömür boyu sağlık ve mutluluk diliyorum" diye konuştu.
Salon dezenfekte ediliyor
Çankaya'da nikahlar, dezenfekte edilen salonlarda gelin, damat ve iki şahidin katılımıyla sosyal mesafe kuralı gözetilerek kıyılırken, çiftler törene mutlaka maske ile katılıyor. Nikahlarda salonun kapasitesinin altında davetli kabul edilirken, hatıra fotoğrafları da maskeli alınıyor. Evlilik cüzdanının dahi dezenfekte edilerek takdim edildiği tören sonunda, ikinci törene geçilmeden salon bir süre havalandırılıyor.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seffafbelediyecilik.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.