Mustafa Bozbey
Mustafa Dündar

Nilüfer Belediyesi Aziz Nesin hikâyelerini sahneye taşıdı

SANAT 23.07.2020 - 15:05, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 3072+ kez okundu.
 

Nilüfer Belediyesi Aziz Nesin hikâyelerini sahneye taşıdı

Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, “Şimdi Soruyorlar Bana Aziz Bu Hikâyeler Nerden…” adlı oyunun prömiyeri, Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda sahneledi. Aziz Nesin hikâyelerinden uyarlanan oyun, izleyenlerden tam not aldı.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle tiyatro sahnelerini açık havaya taşıyan Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, yepyeni bir oyunla sanatseverlerin karşısına çıktı. “Nilüfer Kent Tiyatrosu Açıkhavada” etkinlikleriyle tiyatro tutkunları, yıldızların altında birbirinden güzel oyunları izleme fırsatı buluyor. Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, “Şimdi Soruyorlar Bana Aziz Bu Hikâyeler Nerden…” adlı oyunun prömiyerini de, Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan açık hava sahnesinde yaptı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları, Nilüfer Belediyesi çalışanları ve vatandaşlar, tiyatro oyununu ilgiyle izledi. Sabahattin Yakut’un, Aziz Nesin hikâyelerinden uyarlayıp yönettiği oyun, tiyatro tutkunlarının beğenisini aldı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, oyunun sonunda sahneye çıkarak hem oyuncuları hem de yönetmen Sabahattin Yakut’u kutladı. Başkan Erdem, “Sanat, Nilüfer’de devam ediyor” dedi. Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ali Düşenkalkar da, “Seyirciyle buluşmak çok güzel. Oyunun ortaya çıkmasında yardımcı olan Sabahattin Yakut’a ve değerli oyuncularımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. “Şimdi Soruyorlar Bana Aziz Bu Hikâyeler Nerden…” oyununun yönetmeni Sabahattin Yakut da, “Bursa benim memleketim. O yüzden benim için daha duygusal bir an. Bana bu fırsatı verdikleri için Nilüfer Belediyesi’ne ve Ali Düşenkalkar’a teşekkür ediyorum” diye konuştu. Nilüfer’de tiyatro şöleni devam ediyor Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, “Nilüfer Kent Tiyatrosu Açıkhava” etkinlikleriyle 7’den 77’ye herkesi, usta oyuncuların da rol aldığı tiyatro oyunlarıyla buluşturmaya devam edecek. Çağlar Çorumlu’nun rol aldığı “Übü Hep Übü” adlı oyun 25 Temmuz Cumartesi günü Balat Atatürk Ormanı’nda ana sahnede izleyiciyle buluşacak. Murathan Mungan’ın şair Orhan Veli Kanık’ın şiirlerinden kurgulayarak yazdığı, başarılı oyuncu Reha Özcan’ın yıllar sonra sahneye taşıdığı tek kişilik oyun “Bir Garip Orhan Veli” 12 Ağustos Çarşamba günü, Levent Üzümcü’nün rol aldığı “Aziz Nesin Kabare” oyunu 19 Ağustos Çarşamba günü ve Sumru Yavrucuk’un rol aldığı “Shirly” adlı oyun da 29 Ağustos Cumartesi günü Balat Atatürk Ormanı’nda ana sahnede Nilüferli tiyatro tutkunlarıyla buluşacak. “Yaşlı Kadın ve Papağan” adlı çocuk oyunu, 24 Temmuz Cuma ve 7-14-21-29 Ağustos tarihlerinde Balat Atatürk Ormanı’nda, 4-11-18-25- Ağustos tarihlerinde de kentin kırsal mahallelerinde sahnelenmeye devam edecek.
Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, “Şimdi Soruyorlar Bana Aziz Bu Hikâyeler Nerden…” adlı oyunun prömiyeri, Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda sahneledi. Aziz Nesin hikâyelerinden uyarlanan oyun, izleyenlerden tam not aldı.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle tiyatro sahnelerini açık havaya taşıyan Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, yepyeni bir oyunla sanatseverlerin karşısına çıktı. “Nilüfer Kent Tiyatrosu Açıkhavada” etkinlikleriyle tiyatro tutkunları, yıldızların altında birbirinden güzel oyunları izleme fırsatı buluyor. Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, “Şimdi Soruyorlar Bana Aziz Bu Hikâyeler Nerden…” adlı oyunun prömiyerini de, Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan açık hava sahnesinde yaptı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları, Nilüfer Belediyesi çalışanları ve vatandaşlar, tiyatro oyununu ilgiyle izledi. Sabahattin Yakut’un, Aziz Nesin hikâyelerinden uyarlayıp yönettiği oyun, tiyatro tutkunlarının beğenisini aldı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, oyunun sonunda sahneye çıkarak hem oyuncuları hem de yönetmen Sabahattin Yakut’u kutladı. Başkan Erdem, “Sanat, Nilüfer’de devam ediyor” dedi. Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ali Düşenkalkar da, “Seyirciyle buluşmak çok güzel. Oyunun ortaya çıkmasında yardımcı olan Sabahattin Yakut’a ve değerli oyuncularımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. “Şimdi Soruyorlar Bana Aziz Bu Hikâyeler Nerden…” oyununun yönetmeni Sabahattin Yakut da, “Bursa benim memleketim. O yüzden benim için daha duygusal bir an. Bana bu fırsatı verdikleri için Nilüfer Belediyesi’ne ve Ali Düşenkalkar’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Nilüfer’de tiyatro şöleni devam ediyor

Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, “Nilüfer Kent Tiyatrosu Açıkhava” etkinlikleriyle 7’den 77’ye herkesi, usta oyuncuların da rol aldığı tiyatro oyunlarıyla buluşturmaya devam edecek. Çağlar Çorumlu’nun rol aldığı “Übü Hep Übü” adlı oyun 25 Temmuz Cumartesi günü Balat Atatürk Ormanı’nda ana sahnede izleyiciyle buluşacak. Murathan Mungan’ın şair Orhan Veli Kanık’ın şiirlerinden kurgulayarak yazdığı, başarılı oyuncu Reha Özcan’ın yıllar sonra sahneye taşıdığı tek kişilik oyun “Bir Garip Orhan Veli” 12 Ağustos Çarşamba günü, Levent Üzümcü’nün rol aldığı “Aziz Nesin Kabare” oyunu 19 Ağustos Çarşamba günü ve Sumru Yavrucuk’un rol aldığı “Shirly” adlı oyun da 29 Ağustos Cumartesi günü Balat Atatürk Ormanı’nda ana sahnede Nilüferli tiyatro tutkunlarıyla buluşacak.

“Yaşlı Kadın ve Papağan” adlı çocuk oyunu, 24 Temmuz Cuma ve 7-14-21-29 Ağustos tarihlerinde Balat Atatürk Ormanı’nda, 4-11-18-25- Ağustos tarihlerinde de kentin kırsal mahallelerinde sahnelenmeye devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seffafbelediyecilik.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.