Özel bireyleri istihdam edecek protokol imzalandı

02.09.2020 - 16:15, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 1916+ kez okundu.
 

Özel bireyleri istihdam edecek protokol imzalandı

Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) iş birliğinde özel bireylerin çalışma hayatına katılmaları için bir proje daha hayata geçirildi. “Ön İmalat Elemanı” Ara İnsan Gücü Yetiştirme Programı, düzenlenen tören ile imza altına alındı.

Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi ve İŞKUR iş birliğinde hayata geçirilen “Ön İmalat Elemanı” Ara İnsan Gücü Yetiştirme Programı protokolü düzenlenen tören ile imzalandı. Tepebaşı Belediyesi ve EOSB tarafından Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirilen Engelliler Montaj Atölyesi’nde gerçekleştirilen törene; Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, İŞKUR Eskişehir İl Müdürlüğü yetkilileri, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğretim üyeleri ve özel bireyler katıldı. “Hobi değil istihdam” İmza töreninde davetlilere hitap eden Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, özel çocuklar için hobi değil istihdam projeleri ürettiğini belirterek, “2009 yılında ikinci kez seçildiğimde, özel çocuklarımıza hobi değil istihdam çalışmaları yapacağımızı söylemiştim. Bunun da bugüne kadar hep arkasında durdum. Türkiye’nin popülasyonuna baktığınızda engellilerimizin oranı yüzde 12-13 civarında. Bu çok büyük bir oran. Öte yandan bugün 20 yaşın üzerindeki engelli kardeşlerimizin gideceği bir yer yok. Bu kardeşlerimiz aylarca anneleriyle, babalarıyla birlikte evde vakit geçiriyorlar. Tabi ki bu durumun ailelere birçok zorluklar yaşatırken, gençlerimizi de bir takım sağlık sıkıntılarına sokuyor. Gençlerimizin çalışmaya ihtiyacı var. Çünkü çalışmak öyle güzle bir şey ki; çalıştığında insan sağlığı iyiye gidiyor. Kardeşlerimiz de daha önceye göre son derece sağlıklılar, hep birlikte yaşantımıza devam ediyoruz. Bu tip projelerde dikkat ettiğimiz iki şey var. Biri fırsat eşitliği, diğeri de ekonomik getiri. Bunlar ön plana alınırsa her zaman projeler önemli ve değerli oluyor. Böyle olduğunda gençlerimiz toplum içindeki yerlerini biliyor, becerileri gelişiyor, özgüven kazanıyor ve ekonomik getirileri oluyor. Bizim projelerimize baktığınızda bunların hepsini içinde görürsünüz” diye konuştu.
Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) iş birliğinde özel bireylerin çalışma hayatına katılmaları için bir proje daha hayata geçirildi. “Ön İmalat Elemanı” Ara İnsan Gücü Yetiştirme Programı, düzenlenen tören ile imza altına alındı.
Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi ve İŞKUR iş birliğinde hayata geçirilen “Ön İmalat Elemanı” Ara İnsan Gücü Yetiştirme Programı protokolü düzenlenen tören ile imzalandı. Tepebaşı Belediyesi ve EOSB tarafından Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirilen Engelliler Montaj Atölyesi’nde gerçekleştirilen törene; Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, İŞKUR Eskişehir İl Müdürlüğü yetkilileri, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğretim üyeleri ve özel bireyler katıldı.
“Hobi değil istihdam”
İmza töreninde davetlilere hitap eden Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, özel çocuklar için hobi değil istihdam projeleri ürettiğini belirterek, “2009 yılında ikinci kez seçildiğimde, özel çocuklarımıza hobi değil istihdam çalışmaları yapacağımızı söylemiştim. Bunun da bugüne kadar hep arkasında durdum. Türkiye’nin popülasyonuna baktığınızda engellilerimizin oranı yüzde 12-13 civarında. Bu çok büyük bir oran. Öte yandan bugün 20 yaşın üzerindeki engelli kardeşlerimizin gideceği bir yer yok. Bu kardeşlerimiz aylarca anneleriyle, babalarıyla birlikte evde vakit geçiriyorlar. Tabi ki bu durumun ailelere birçok zorluklar yaşatırken, gençlerimizi de bir takım sağlık sıkıntılarına sokuyor. Gençlerimizin çalışmaya ihtiyacı var. Çünkü çalışmak öyle güzle bir şey ki; çalıştığında insan sağlığı iyiye gidiyor. Kardeşlerimiz de daha önceye göre son derece sağlıklılar, hep birlikte yaşantımıza devam ediyoruz. Bu tip projelerde dikkat ettiğimiz iki şey var. Biri fırsat eşitliği, diğeri de ekonomik getiri. Bunlar ön plana alınırsa her zaman projeler önemli ve değerli oluyor. Böyle olduğunda gençlerimiz toplum içindeki yerlerini biliyor, becerileri gelişiyor, özgüven kazanıyor ve ekonomik getirileri oluyor. Bizim projelerimize baktığınızda bunların hepsini içinde görürsünüz” diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seffafbelediyecilik.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.