SAHRA HASTANELERİ 'ERKEN TANI'DIR

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.04.2020 - 18:57, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 1717+ kez okundu.

SAHRA HASTANELERİ 'ERKEN TANI'DIR

Dünyanın dört bir tarafını yangın yerine döndüren Covid-19 (koronavirüs) salgını, Türkiye’de de her geçen gün can alıyor ve vaka sayıları artıyor.

Bu süreçte en güzel sınavı ise sağlık çalışanları başta olmak üzere, emniyet personelleri ve yerel yönetimler verdi. Sağlık çalışanları, evini, ailesini bırakıp, her gün 7/24 sağlıkları ve canları pahasına, dünyanın ilk kez tanıştığı bir tehlike olan koronavirüse karşı, mücadele etti. Toplum ise akşam saat 21.00’de balkonlara çıkarak, sağlık çalışanlarına ve çocuklarına hediyeler dağıtarak onların morallerini yüksek tutmaya çalıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mütevazi kişiliği, halka sıcak konuşması ve samimiyeti ile halkın sevgisini kazandı. Koronavirüs rakamlarını gecenin geç saatlerine kadar takip etti. Sağlık çalışanlarını bir an olsun yalnız bırakmadı. Polis, asayişi sağladığı ülkede, hem sokağa çıkma yasağını denetledi. Hem de vatandaştan gelen yardım çığlıklarına koşarak, kimi zaman hayat kurtardı, kimi zaman karın doyurdu. Halk, polisin de hakkını vererek, kavga ihbarı yaptıkları Polis Haftası içerisinde, yaş pastalı ve balkonlardan alkışlarla kutlamalar gerçekleştirdi. Yerel yönetimler, temizlik hizmeti dışındaki hizmetleri yavaşlattı, askıya aldı. Personeli dezenfeksiyon çalışması ve halka yardım için sahaya çıkardı. Dezenfektan, maske, sıcak yemek gibi hizmetleri vatandaşın ayağına götürdü. Tüm Türkiye ‘#EvdeKal’ mesajı verdi. Toplum birbirine sarılarak, bu amansız virüse karşı mücadele başlattı. Parti ayrımı olmaksızın tüm yerel yönetimler, halkın evde kalması, salgının yayılmaması ve ülkenin bir an önce bu felaketten kurtulması için seferberlik ilan etti. Yerel yönetimler bu başarılı çalışmalarıyla halkın gönlüne taht kurdu. ABD, Çin, İspanya, İtalya gibi ülkelerde yaşanan salgının büyüklüğü, sağlık kuruluşu ve çalışanlarının yetersizliği gündeme gelir gelmez, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da, “İhtiyaç olması halinde kullanılmak üzere” açıklamasıyla, Sahra Hastanesi kurulması için düğmeye bastı. Çok kısa sürede, Sahra Hastanesi’nin zeminini hazırlanarak, yatakların konulacağı alanlar düzenlendi. Yapılan çalışmalar sırasında çekilen fotoğraflar ise kamuoyuyla paylaşıldı. Belediye çalışanları ve müteahhit firma, çok kısa sürede, hastaneyi eşyalar ve malzemeler konulabilecek duruma getirdi. Bu sırada Zeydan Karalar’ın büyük bir öngörü ile start verdiği proje siyasetin gündemine oturdu. Oysa, bu hizmet siyasi olarak değil, bir felaket olması halinde hizmete konulmak üzere hazırlandı. Sahra Hastanesi çalışmaları devam ederken çekilen fotoğraflar kamuoyuyla paylaşıldı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a linç girişimi için sosyal medya ve basında olağanüstü algı çalışması start aldı. Siyasi malzeme haline getirilen, tamamen bu iyi niyetli proje, maalesef halkın gözünde paçavraya çevrilmek istendi. Dünyada salgın başladığında, önlemleri daha erken alıp, toplum olarak uyarılara uymuş olsaydık belki bugün biraz daha az vaka ve ölüm gerçekleşecekti. Hastalıklarda erken tanının önemini en iyi bilenler doktorlardır. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da, tıpkı İspanya'daki gibi, İtalya'daki gibi bir salgınla karşı karşıya kalınması durumunda kullanılmak üzere yaptığı Sahra Hastanesi bana göre, bu salgın vakasının en önemli 'ERKEN TANI'larından biridir. Ya, salgın büyüseydi ve hastaneler yetersiz kalsaydı... İşte öngörü ve sosyal sorumluluk, halkın sorumluluğunu taşımak böyle bir şey. Bir belediye başkanı çıkıp, halkının sağlığını korumak için hizmet yapacak, başka birileri de bu hizmete saldıracak. Yapmayın beyler. Gün siyaset günü değil, koronavirüs belasıyla savaşma günüdür.