Mustafa Bozbey
Mustafa Dündar

Saruhanlı Belediyesi vatandaşlara ücretsiz fide dağıttı

PROJE 14.05.2020 - 15:01, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 4538+ kez okundu.
 

Saruhanlı Belediyesi vatandaşlara ücretsiz fide dağıttı

Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin'in talimatıyla 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü etkinlikleri kapsamında hazırlanan, "Tüketen Değil, Üreten Saruhanlı" projesi kapsamında ilçedeki üreticilere 60 bin adet yerli tohumlardan üretilmiş domates, biber ve patlıcan fidesi dağıtıldı.

Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin'in talimatıyla 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü etkinlikleri kapsamında hazırlanan, "Tüketen Değil, Üreten Saruhanlı" projesi kapsamında ilçedeki üreticilere 60  bin adet yerli tohumlardan üretilmiş domates, biber ve patlıcan fidesi dağıtıldı. İlçedeki pazaryeri giirşinde düzenlenen programa, Belediye Başkanı Zeki Bilgin, CHP İlçe Başkanı Hasan Levent, Belediye Başkan Yardımcı Hüseyin Baysal, Belediye Meclis Üyeleri katıldı. Başkan Bilgin, burada yaptığı konuşmada 31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimlerde, göreve gelmeden önce, tarımsal alanlarda verdikleri sözleri tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Bu kapsamda üreticilere domates, biber ve patlıcan olmak üzere toplam 60 bin adet fide dağıttıklarını dile getiren Bilgin, üreticileri yerli üretime teşvik etmeyi amaçladıklarını belirterek şunları kaydetti; "Ekonomisi tarıma dayalı bir ilçede yaşıyoruz. Bunun için çalışmak, üretmek ve emeğimizi ortaya koymak zorundayız. Bizlerde bu kapsamda Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün "Milli Ekonominin Yolu Tarımdan Geçmektedir" sözünü kendimize yol gösterici olarak kabul ettik. Saruhanlı Belediyesi olarak aydınlık yarınlar için yerli ve milli üretime destek vererek halkımıza fidan dağıtımı yaparak yerli üretimin önünü açmaya karar verdik. Önümüzde ki yıllarda Hobi bahçeleri ve seralarla tam anlamıyla bu konuyu daha da ileriye taşıyacağız. Hatta kooperatifleşme yoluna giderek bölgemizde yetişen ürünlerin Türkiye pazarında yerini bulmasını planlamaktayız.  Saruhanlı ilçe Belediyesi olarak  organik satış noktaları yaparak halkımızın ürettiği her ürünün buralarda satışlarını sağlamayı planlıyoruz" Saruhanlı Belediye Başkanı olarak üreticilere destek olmak için kollarını sıvadığını dile getiren Bilgin,  sözlerini şöyle tamamladı; "Aydınlık yarınlar için bu projemizin Önce Saruhanlımıza sonra Türkiye’mize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim. Üzümün Başkenti olan güzel ilçemizdeki ve yöremizdeki tüm çiftçilerimize bol ve bereketli bir hasat dönemi diliyor, bütün çiftçilerimizi sevgiyle selamlıyorum." Başkan Bilgin'in konuşmasının ardından fidan dağıtımına geçildi. 60 bin fidan gün boyu vatandaşlara dağıtıldı. İlçe halkı fidanlar için Başkan Zeki Bilgin'e teşekkür etti.        
Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin'in talimatıyla 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü etkinlikleri kapsamında hazırlanan, "Tüketen Değil, Üreten Saruhanlı" projesi kapsamında ilçedeki üreticilere 60 bin adet yerli tohumlardan üretilmiş domates, biber ve patlıcan fidesi dağıtıldı.

Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin'in talimatıyla 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü etkinlikleri kapsamında hazırlanan, "Tüketen Değil, Üreten Saruhanlı" projesi kapsamında ilçedeki üreticilere 60  bin adet yerli tohumlardan üretilmiş domates, biber ve patlıcan fidesi dağıtıldı.

İlçedeki pazaryeri giirşinde düzenlenen programa, Belediye Başkanı Zeki Bilgin, CHP İlçe Başkanı Hasan Levent, Belediye Başkan Yardımcı Hüseyin Baysal, Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Başkan Bilgin, burada yaptığı konuşmada 31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimlerde, göreve gelmeden önce, tarımsal alanlarda verdikleri sözleri tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Bu kapsamda üreticilere domates, biber ve patlıcan olmak üzere toplam 60 bin adet fide dağıttıklarını dile getiren Bilgin, üreticileri yerli üretime teşvik etmeyi amaçladıklarını belirterek şunları kaydetti;

"Ekonomisi tarıma dayalı bir ilçede yaşıyoruz. Bunun için çalışmak, üretmek ve emeğimizi ortaya koymak zorundayız. Bizlerde bu kapsamda Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün "Milli Ekonominin Yolu Tarımdan Geçmektedir" sözünü kendimize yol gösterici olarak kabul ettik. Saruhanlı Belediyesi olarak aydınlık yarınlar için yerli ve milli üretime destek vererek halkımıza fidan dağıtımı yaparak yerli üretimin önünü açmaya karar verdik. Önümüzde ki yıllarda Hobi bahçeleri ve seralarla tam anlamıyla bu konuyu daha da ileriye taşıyacağız. Hatta kooperatifleşme yoluna giderek bölgemizde yetişen ürünlerin Türkiye pazarında yerini bulmasını planlamaktayız.  Saruhanlı ilçe Belediyesi olarak  organik satış noktaları yaparak halkımızın ürettiği her ürünün buralarda satışlarını sağlamayı planlıyoruz"

Saruhanlı Belediye Başkanı olarak üreticilere destek olmak için kollarını sıvadığını dile getiren Bilgin,  sözlerini şöyle tamamladı;

"Aydınlık yarınlar için bu projemizin Önce Saruhanlımıza sonra Türkiye’mize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim. Üzümün Başkenti olan güzel ilçemizdeki ve yöremizdeki tüm çiftçilerimize bol ve bereketli bir hasat dönemi diliyor, bütün çiftçilerimizi sevgiyle selamlıyorum."

Başkan Bilgin'in konuşmasının ardından fidan dağıtımına geçildi. 60 bin fidan gün boyu vatandaşlara dağıtıldı. İlçe halkı fidanlar için Başkan Zeki Bilgin'e teşekkür etti.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seffafbelediyecilik.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.