Şehir Tiyatroları yeni sezon hazırlıklarına başladı

SANAT 04.09.2020 - 15:05, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2824+ kez okundu.

Şehir Tiyatroları yeni sezon hazırlıklarına başladı

Pandemi nedeniyle sanatseverlerden uzak kalan ancak çalışmalarını temkinli bir şekilde sürdüren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni sezonda sahnelemeyi planladığı ‘Tahta Pencere’ adlı yeni oyunun provalarına, alınan tedbirler eşliğinde başladı.

Kültür sanat etkinliklerine salgın hastalıkla mücadele önlemleri kapsamında ara vermek zorunda kalan Şehir Tiyatroları, maske, mesafe ve sağlığa uygunluk kurallarını titizlikle uygulayarak yeni sezonun ilk oyununun provalarını başlattı. Şehir Tiyatroları sanatçısı Mustafa Kılıkçı’nın kaleme aldığı ‘Tahta Pencere’ adlı oyun, uzun zamandır karantinada yaşamaya mecbur kalan bir çiftin hüzünlü ve komik hikâyesini sahneye taşıyor. Kurum sanatçılarından Mete Ayhan’ın yönettiği iki kişilik oyunda, Özlem Boyacı ve Umut Bazlama rol alıyorlar. Oyunun Ekim ayında izleyici ile buluşması planlanıyor. Sağlık önlemlerinin ön planda tutulduğunu ve yaşanan koşullara uygun projeler oluşturarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Şehir Tiyatroları yetkilileri, dar kadrolu yeni oyunlara ağırlık verdiklerini, Ekim ayında her türlü tedbir ve uygulamalar eşliğinde, salonlarda seyircileriyle buluşmayı hedeflediklerini dile getirdiler.