Sınırlar sporla aşılıyor

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.06.2019 - 09:29, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2245+ kez okundu.

Sınırlar sporla aşılıyor

Nilüfer Belediyesi’nin de katılımcıları arasında yer aldığı “Herkes için Aktif Gönüllülük” Projesi’nin ilk çalışmaları Nilüfer’de başladı.

Polanya’nın Gdansk kentinde bulunan Beniaminek 03 Spor Kulübü’nün ana ortaklığında hayata geçirilen ve Avrupa Birliği Projesi olan “Herkes için Aktif Gönüllülük” Projesi’nin (Active Volunteering for  All) katılımcıları arasında Nilüfer Belediyesi de yer aldı. İspanya Malaga Arrabal Gençlik Derneği, Bursaspor Profesyonel  Sporcular Dayanışma Derneği, Bursa Tuhafiyeciler ve Benzerleri Odası, Kültür Eğitim Proje Derneği ve Nilüfer Belediyesi iş birliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında Türkiye’ye gelen, İspanyol ve Polonyalı proje temsilcileri Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’i de makamında ziyaret etti. Ziyaret için teşekkür eden Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, sporun birleştirici gücünün, farklı kültürler arasında sosyal çalışmaları, sağlıklı bir iletişimi sağlayacağını ve pek çok alanda iş birliğine yol açacağını belirtti. Erdem, “Nilüfer’de olmanızdan çok mutluyuz. Projenin üç ülke için de olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Bu çalışmanın ilerleyen süreçte daha farklı iş birlikleri için imkân sağlayacağını da umuyorum” dedi. Projenin ilk ayağında Nilüfer’e gelen katılımcı ülkelerin temsilcileri, Nilüfer Belediyesi’nin spor tesislerinde incelemelerde bulundular, daha sonra da  genç sporculara spor ve sağlık konulu seminer verdiler. Avrupa Birliği “Erasmus+ KA2 Strategic Partnership” (Erasmus+ Ana Eylem 2 Stratejik Ortaklıklar)  programı kapsamında hayata geçirilen ve iki yıl sürecek olan “Herkes için Aktif Gönüllülük” projesiyle, belediyeler, spor kulüpleri, gençlik kulüpleriyle iş birlikleri  geliştirilecek. Proje kapsamında kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda Türkiye, İspanya ve Polonya arasında ortak çalışmalar yürütülecek.