Mustafa Bozbey
Mustafa Dündar

Sivas'ın ilk glütensiz satış büfesi hizmete açıldı

GÜNDEM 09.08.2020 - 10:58, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2845+ kez okundu.
 

Sivas'ın ilk glütensiz satış büfesi hizmete açıldı

Sivas Belediyesi bünyesindeki ÖZBELSAN AŞ ilk glütensiz satış büfesini İnönü Caddesi’nde açtı.

Sivas’ta yaşayan çölyak hastası Kerem Akkaya’nın mektubuyla harekete geçen Sivas Belediyesi çölyak hastalarının glütensiz gıda ürünlerine erişimini kolaylaştırmak adına İnönü Caddesi’nde bulunan Numune Hastanesi ek binası önünde Glütensiz Gıda Büfesi’ni Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in katılımıyla hizmete sundu. İlkokul 3’üncü sınıf öğrencisi ve 6 yıldır çölyak hastalığıyla mücadele eden Kerem Akkaya, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’e mektup yazarak çölyak hastası olduğunu ve glütensiz gıda bulmakta sıkıntı çektiğini söyledi. Bunun üzerine harekete geçen Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin talimat vererek çölyak hastaları için glütensiz ürünleri temin edebilecek bir büfe kurulmasını istedi. Belediye bünyesindeki ÖZBELSAN şirketi tarafından Glütensiz Gıda Büfesi, İstasyon Caddesi üzerinde bulunan eski devlet hastanesi yanına kurularak satışa başladı. Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de, kendisine mektup yazarak büfe isteyen Kerem ile büfeyi gezerek beraber alışveriş yaptı. Sosyal belediyecilik anlayışı Glütensiz gıda satış büfesinin açılışına katılan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, sosyal belediyecilik anlayışı gereğini hizmetlerini sürdürdüklerini ifade ederek, “İlimizde sosyal belediyeciliğin gereği olarak çölyak hastalarımıza hizmet etmek üzere kar amacı gütmeden onların ihtiyacı olan her türlü gıda ürününü şehirde bulundurmak ve ulaştırmak adına ÖZBELSAN şirketimiz bünyesinde bir büfeyi hizmete sokuyoruz.” dedi. “Bu hizmet tamamen sosyal belediyecilik gereği” diyen Başkan Bilgin, “Şehir genelinde 380 çölyak hastası hemşerimiz var. Çölyak hastalığı her yaşta olabiliyor, çocuk veya büyük fark etmiyor. Çölyak hastası Kerem kardeşimiz mektup yazarak ‘Başkanım ben pasta yiyemiyorum’ demişti. Kerem’in mektubu üzerine ÖZBELSAN Genel Müdürümüzle birlikte böyle bir çalışmayı başlattık. Pandemiden dolayı biraz uzadı. Şehrin en merkezi yerinde eski SSK Hastanesinin önüne böyle güzel bir büfeyi hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Çikolatasından helvasına, fındık ezmesi, un, ekmek, reçel aklımıza ne gelirse her türlü ürünü Sağlık Bakanlığı onayıyla üretilen yerlerden temin ederek buraya getireceğiz ve hemşerilerimize hiçbir kar amacı gütmeden ileteceğiz. Yine bu noktada maddi olarak sıkıntılı olan hemşerilerimizden tespit ettiklerimize sosyal belediyecilik gereği Hayat Ağacı Derneğimiz aracılığıyla ürün göndereceğiz. Yükte hafif paha da ağır hizmetlerden birisi. Karşılığı olan, insana dokunan, insanı etkileyen bir hizmeti şehrimize kazandırdığımız için ÖZBELSAN Genel Müdürü ve ekibine, belediye personelimize çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da insan odaklı hizmetlerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.
Sivas Belediyesi bünyesindeki ÖZBELSAN AŞ ilk glütensiz satış büfesini İnönü Caddesi’nde açtı.

Sivas’ta yaşayan çölyak hastası Kerem Akkaya’nın mektubuyla harekete geçen Sivas Belediyesi çölyak hastalarının glütensiz gıda ürünlerine erişimini kolaylaştırmak adına İnönü Caddesi’nde bulunan Numune Hastanesi ek binası önünde Glütensiz Gıda Büfesi’ni Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in katılımıyla hizmete sundu.

İlkokul 3’üncü sınıf öğrencisi ve 6 yıldır çölyak hastalığıyla mücadele eden Kerem Akkaya, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’e mektup yazarak çölyak hastası olduğunu ve glütensiz gıda bulmakta sıkıntı çektiğini söyledi. Bunun üzerine harekete geçen Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin talimat vererek çölyak hastaları için glütensiz ürünleri temin edebilecek bir büfe kurulmasını istedi. Belediye bünyesindeki ÖZBELSAN şirketi tarafından Glütensiz Gıda Büfesi, İstasyon Caddesi üzerinde bulunan eski devlet hastanesi yanına kurularak satışa başladı.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de, kendisine mektup yazarak büfe isteyen Kerem ile büfeyi gezerek beraber alışveriş yaptı.

Sosyal belediyecilik anlayışı

Glütensiz gıda satış büfesinin açılışına katılan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, sosyal belediyecilik anlayışı gereğini hizmetlerini sürdürdüklerini ifade ederek, “İlimizde sosyal belediyeciliğin gereği olarak çölyak hastalarımıza hizmet etmek üzere kar amacı gütmeden onların ihtiyacı olan her türlü gıda ürününü şehirde bulundurmak ve ulaştırmak adına ÖZBELSAN şirketimiz bünyesinde bir büfeyi hizmete sokuyoruz.” dedi.

“Bu hizmet tamamen sosyal belediyecilik gereği” diyen Başkan Bilgin, “Şehir genelinde 380 çölyak hastası hemşerimiz var. Çölyak hastalığı her yaşta olabiliyor, çocuk veya büyük fark etmiyor. Çölyak hastası Kerem kardeşimiz mektup yazarak ‘Başkanım ben pasta yiyemiyorum’ demişti. Kerem’in mektubu üzerine ÖZBELSAN Genel Müdürümüzle birlikte böyle bir çalışmayı başlattık. Pandemiden dolayı biraz uzadı. Şehrin en merkezi yerinde eski SSK Hastanesinin önüne böyle güzel bir büfeyi hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Çikolatasından helvasına, fındık ezmesi, un, ekmek, reçel aklımıza ne gelirse her türlü ürünü Sağlık Bakanlığı onayıyla üretilen yerlerden temin ederek buraya getireceğiz ve hemşerilerimize hiçbir kar amacı gütmeden ileteceğiz. Yine bu noktada maddi olarak sıkıntılı olan hemşerilerimizden tespit ettiklerimize sosyal belediyecilik gereği Hayat Ağacı Derneğimiz aracılığıyla ürün göndereceğiz. Yükte hafif paha da ağır hizmetlerden birisi. Karşılığı olan, insana dokunan, insanı etkileyen bir hizmeti şehrimize kazandırdığımız için ÖZBELSAN Genel Müdürü ve ekibine, belediye personelimize çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da insan odaklı hizmetlerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seffafbelediyecilik.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.