Sosyal medyada en popüler başkanlar kim?

19.06.2020 - 15:17, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2758+ kez okundu.
 

Sosyal medyada en popüler başkanlar kim?

Şeffaf Belediyecilik olarak, Türkiye'nin 30 büyükşehrindeki belediye başkanlarının takipçi / beğeni sayılarını sizler için araştırdık. İşte, Türkiye'nin en büyük şehirlerini yöneten 30 büyükşehir belediye başkanının, kişisel Facebook ve Twitter hesaplarındaki takipçi / beğeni sayıları...

Günümüz dünyasında iletişim teknolojilerinin hızlı gelişmesiyle beraber, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kişi ve kurumlar, sosyal medyayı yaygın şekilde kullanmaya başladı.   Sosyal medyanın faydaları ve zararları pek çok kez tartışılsa da kadın-erkek, genç-yaşlı demeden, her yaştan insan için sosyal medya sayfaları, kişiler ve kurumlar açısından haberleşme noktasında çok önemli bir işleve sahip.   Özellikle internetin ve cep telefonlarının yaygınlaşmasıyla birlikte hemen herkesin büyük ilgi gösterdiği sosyal medya kanalları, kuşkusuz yerel yönetimler açısından da önemli bir platform.   Sosyal medyanın etkisini dikkate aldığımızda ise doğru ve etkili iletişime sahip olmanın yanı sıra “popüler olmak” hem kişisel marka hem de kurumsal marka imajı açısından ciddi bir güç haline dönüşebiliyor.   Şeffaf Belediyecilik olarak, Türkiye'nin 30 büyükşehrindeki belediye başkanlarının takipçi / beğeni sayılarını sizler için araştırdık.   İşte, Türkiye'nin en büyük şehirlerini yöneten 30 büyükşehir belediye başkanının, kişisel Facebook ve Twitter hesaplarındaki takipçi / beğeni sayıları... İmamoğlu zirvede   30 büyükşehrin belediye başkanlarına ait Facebook ve Twitter sayfalarına baktığımızda, ilk sırada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu görüyoruz. İmamoğlu’nun Facebook sayfasını 1 milyon 511 bin 037 kişi beğenmiş olup, Twitter'da ise 4,7 milyon kişi takip ediyor. İmamoğlu'nun Instragam hesabını takip eden kişi sayısı ise 6,5 milyon. Yavaş ikinci sırada   Listemizin ikinci sırasında ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yer alıyor. Yavaş'ın Facebook hesabını 356 bin 891 kişi beğenirken, Twitter hesabını ise 3,6 milyon kişi takip ediyor. Yavaş’ı Instagram’da ise 2,1 milyon kişi takip ediyor.   3. sırada Şahin yer aldı   Listemizin 3. sırasında ise Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yer alıyor. Şahin'in Facebook sayfasını 1 milyon 50 bin 511 kişi beğenirken, Twitter'da ise Şahin'in takipçi sayısı 1,4 milyon olarak dikkat çekiyor. Şahin’in Instagram’daki takipçi sayısı ise 312 Bin.   30 büyükşehir belediye başkanının yer aldığı tam liste ise şöyle oluştu:  
Şeffaf Belediyecilik olarak, Türkiye'nin 30 büyükşehrindeki belediye başkanlarının takipçi / beğeni sayılarını sizler için araştırdık. İşte, Türkiye'nin en büyük şehirlerini yöneten 30 büyükşehir belediye başkanının, kişisel Facebook ve Twitter hesaplarındaki takipçi / beğeni sayıları...

Günümüz dünyasında iletişim teknolojilerinin hızlı gelişmesiyle beraber, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kişi ve kurumlar, sosyal medyayı yaygın şekilde kullanmaya başladı.

 

Sosyal medyanın faydaları ve zararları pek çok kez tartışılsa da kadın-erkek, genç-yaşlı demeden, her yaştan insan için sosyal medya sayfaları, kişiler ve kurumlar açısından haberleşme noktasında çok önemli bir işleve sahip.

 

Özellikle internetin ve cep telefonlarının yaygınlaşmasıyla birlikte hemen herkesin büyük ilgi gösterdiği sosyal medya kanalları, kuşkusuz yerel yönetimler açısından da önemli bir platform.

 

Sosyal medyanın etkisini dikkate aldığımızda ise doğru ve etkili iletişime sahip olmanın yanı sıra “popüler olmak” hem kişisel marka hem de kurumsal marka imajı açısından ciddi bir güç haline dönüşebiliyor.

 

Şeffaf Belediyecilik olarak, Türkiye'nin 30 büyükşehrindeki belediye başkanlarının takipçi / beğeni sayılarını sizler için araştırdık.

 

İşte, Türkiye'nin en büyük şehirlerini yöneten 30 büyükşehir belediye başkanının, kişisel Facebook ve Twitter hesaplarındaki takipçi / beğeni sayıları...

İmamoğlu zirvede

 

30 büyükşehrin belediye başkanlarına ait Facebook ve Twitter sayfalarına baktığımızda, ilk sırada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu görüyoruz. İmamoğlu’nun Facebook sayfasını 1 milyon 511 bin 037 kişi beğenmiş olup, Twitter'da ise 4,7 milyon kişi takip ediyor. İmamoğlu'nun Instragam hesabını takip eden kişi sayısı ise 6,5 milyon.

Yavaş ikinci sırada

 

Listemizin ikinci sırasında ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yer alıyor. Yavaş'ın Facebook hesabını 356 bin 891 kişi beğenirken, Twitter hesabını ise 3,6 milyon kişi takip ediyor. Yavaş’ı Instagram’da ise 2,1 milyon kişi takip ediyor.

 

3. sırada Şahin yer aldı

 

Listemizin 3. sırasında ise Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yer alıyor. Şahin'in Facebook sayfasını 1 milyon 50 bin 511 kişi beğenirken, Twitter'da ise Şahin'in takipçi sayısı 1,4 milyon olarak dikkat çekiyor. Şahin’in Instagram’daki takipçi sayısı ise 312 Bin.

 

30 büyükşehir belediye başkanının yer aldığı tam liste ise şöyle oluştu:

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seffafbelediyecilik.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.