Tarsus'ta down sendromlulara kafe

10.07.2020 - 14:26, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2601+ kez okundu.
 

Tarsus'ta down sendromlulara kafe

Tarsus Belediyesi down sendromlu ile engelli bireylerin sosyal hayata daha iyi adapte olmalarını sağlanmak amacıyla +1 kafenin açılışını gerçekleştirdi.

Tarsus Belediyesi tarafından hizmete açılan ve özel bireylere yönelik Tarsus'ta ilk mekân olma özelliğini taşıyan '+1 Kafe' düzenlenen törenle açıldı. Törene, kentin protokol yöneticilerinin yanı sıra Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Arslan, sivil toplum kuruluşları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.   Bu sosyal sorumluluk projesini yerine getirmek görevimizdir   Hizmete açılan kafenin bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “ Bu sosyal sorumluluk projesini sosyal bir kutsallık olarak gördük. Çünkü, ülkemizde down sendromlu ve engelli bireylerimize yönelik bu tür kafeler çok az sayıda var. Artı bir kafe, down sendromlu kardeşlerimizin ve engelli kardeşlerimizin sosyal ortama ve sosyal hayatta var olmalarını gösteren en önemli projelerden birisidir. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.   Cari açığımız yok, 8 milyon fazlamız var   Belediyenin cari açığı ile ilgili de kendisini dinleyenlere seslenen Başkan Bozdoğan, “Göreve gelmeden önce son 15 ayın cari açığı 82 Milyon Lira. Bizim olduğumuz 15 aylık dönemde cari açık yok, 8 Milyon fazlalık var. Bir belediyenin nereden nereye geldiğine bir bakın. Ve dün mevzuatla ilgili uzmanlar geldiğinde ilk sordukları ki bunlar Ankara Büyükşehir'inde bütçesini yapan mevzuatına bakan arkadaşlar. Nasıl başardınız? ne yaptınız? bu Türkiye'de bir belediyede olur ya da iki belediyede olur. Bu başarı nasıl geldi, dediler. Cevabımız şu şekilde oldu; “Çalmadık, çaldırmadık. Başka hiçbir nedeni yok” dedik” ifadelerini kullandı. Başkan Bozdoğan son olarak sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Benim bu kentte umudum çok fazla, umudum edebiyatta, umudum kitaplarda, umudum sözcüklerde, umudum belediyede çalışan tüm memurlarım, işçilerim, müdürlerim, başkan yardımcılarım gibi çıplak elle demire, ateşe ve dikene dokunan halkımdan umudum.” Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan , kafenin açılış kurdelesini down sendromlu çocuklarla birlikte kesti.
Tarsus Belediyesi down sendromlu ile engelli bireylerin sosyal hayata daha iyi adapte olmalarını sağlanmak amacıyla +1 kafenin açılışını gerçekleştirdi.
Tarsus Belediyesi tarafından hizmete açılan ve özel bireylere yönelik Tarsus'ta ilk mekân olma özelliğini taşıyan '+1 Kafe' düzenlenen törenle açıldı. Törene, kentin protokol yöneticilerinin yanı sıra Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Arslan, sivil toplum kuruluşları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Bu sosyal sorumluluk projesini yerine getirmek görevimizdir
 
Hizmete açılan kafenin bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “ Bu sosyal sorumluluk projesini sosyal bir kutsallık olarak gördük. Çünkü, ülkemizde down sendromlu ve engelli bireylerimize yönelik bu tür kafeler çok az sayıda var. Artı bir kafe, down sendromlu kardeşlerimizin ve engelli kardeşlerimizin sosyal ortama ve sosyal hayatta var olmalarını gösteren en önemli projelerden birisidir. Şehrimize hayırlı
uğurlu olsun” dedi.
 
Cari açığımız yok, 8 milyon fazlamız var
 
Belediyenin cari açığı ile ilgili de kendisini dinleyenlere seslenen Başkan Bozdoğan, “Göreve gelmeden önce son 15 ayın cari açığı 82 Milyon Lira. Bizim olduğumuz 15 aylık dönemde cari açık yok, 8 Milyon fazlalık var. Bir belediyenin
nereden nereye geldiğine bir bakın. Ve dün mevzuatla ilgili uzmanlar geldiğinde ilk sordukları ki bunlar Ankara Büyükşehir'inde bütçesini yapan mevzuatına bakan arkadaşlar. Nasıl başardınız? ne yaptınız? bu Türkiye'de bir belediyede olur ya da iki belediyede olur. Bu başarı nasıl geldi, dediler. Cevabımız şu şekilde oldu; “Çalmadık, çaldırmadık. Başka hiçbir nedeni yok” dedik” ifadelerini kullandı. Başkan Bozdoğan son olarak sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Benim bu kentte umudum çok fazla, umudum edebiyatta, umudum kitaplarda, umudum sözcüklerde, umudum belediyede çalışan tüm memurlarım, işçilerim, müdürlerim, başkan yardımcılarım gibi çıplak elle demire, ateşe ve dikene dokunan halkımdan umudum.” Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan , kafenin açılış kurdelesini down sendromlu çocuklarla birlikte kesti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seffafbelediyecilik.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.