Toplu taşımada HES Kodu zorunluluğu

GÜNDEM 20.11.2020 - 11:03, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:10 1179+ kez okundu.

Toplu taşımada HES Kodu zorunluluğu

Hatay Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki toplu taşıma araçlarına binişte 30 Kasım 2020 tarihinden itibaren HES kodunun zorunlu hale getirildiğini bildirdi. İçişleri Bakanlığının ’Şehir içi Toplu Ulaşımda HES Kodu Sorgulaması’ genelgesine istinaden bu kararın zorunlu hale getirildiğini ifade eden Büyükşehir yetkileri vatandaşları uyardı. Büyükşehir yetkilileri, vatandaşların toplu taşıma hizmetlerinden faydalanırken mağduriyet yaşamaması için HES kodlarını Hatay Kart’larına tanımlamaları gerektiğini ifade etti. Cep telefonlarındaki Hatay Kart Mobil uygulaması aracılığıyla hatay.bel.tr ve hataykart.com adresleri üzerinden HES kodunun tanımlanacağını belirten Büyükşehir yetkilileri, HES kodu tanımlanmayan kartların kullanılamayacağını açıkladı.