Yalova Kurban Bayramı’na hazırlanıyor

02.07.2020 - 13:47, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 1750+ kez okundu.

Yalova Kurban Bayramı’na hazırlanıyor

Yalova Belediyesi kurban satış ve kesim alanında hazırlıklarını Veteriner İşleri Müdürlüğü koordinesinde başladı. Yalova/Kurtköy’de kurulacak olan kurban pazarında, pandemi nedeniyle tedbirler üst seviyeye çıkarıldı. Çadırlar arası sosyal mesafeden, dezenfekte noktalarına kadar bir çok tedbir en ince ayrıntısına kadar düşünüldü. Yönetmeliğe Uygun Kesim ve Satış Alanları Oluşturduk “Covid-19 tedbirleri kapsamında yayınlanan kurban hizmetlerinin uygulanmasına dair yönetmelikle birlikte harekete geçtik” diyen Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk; “Vatandaşlarımızın hijyenik ve sağlıklı ortamlarda kurban ibadetlerini yerine getirmeleri için çalışmalarımıza start verdik. Pandemi süresinde uyguladığımız tedbirler, bizleri kontrollü sosyal hayata kavuşturdu. Çadırlar arası sosyal mesafeden, el dezenfektanına kadar tüm ayrıntıyı vatandaşlarımız için düşündük. Kurulum öncesi ekiplerimiz dezenfekte çalışması yaptı ve periyodik olarak bayram boyunca devam edecek. Kurban pazarının giriş ve çıkış noktalarına dezenfekte alanları oluşturuyoruz. Alana giren vatandaşlarımızın ilk olarak ateşi ekiplerimizce ölçülecek ve maskesiz hiç kimse içeri alınmayacak. Bayram öncesi ve bayram günü sınırlı sayıda vatandaşlarımızı kurban alanına alacağız.  Alacağımız tedbirler sayesinde hem satıcılarımız hem de alıcılarımız için güvenle alışveriş yapabileceği bir ortam böylelikle oluşturacağız” dedi.

Yönetmeliğe Uygun Kesim ve Satış Alanları Oluşturduk